Zoek naar:

Home / Nieuws  / 

Parhelion's LDG Light Bulb benoemd tot Edison Awards Finalist


Parhelion's LDG Light Bulb benoemd tot Edison Awards Finalist

Rotterdam, Nederland (17 maart 2015) - Op 23 april worden de Edison Awards in New York uitgereikt. Deze prestigieuze awards zijn gebaseerd op het doorzettingsvermogen en de inventiviteit van Thomas Edison, en honoreren innovatie, creativiteit en vindingrijkheid in de wereldwijde economie. Het Amerikaanse bedrijf Parhelion is met de LDG Light bulb in de categorie Health, Safety & Emergency Response uitgeroepen tot Award Finalist van 2015.

Na 3 jaar onderzoek en ontwikkeling lanceert Parhelion deze innovatie, een nanotechnologisch laserlicht die duidelijke navigatie door rook, vuur en mist mogelijk maakt. De missie van Parhelion is eigen lasertechnologieën in het dagelijks leven integreren. Dit wil Parhelion op een kosteneffectieve manier doen met een FDA (Food & Drug Authority) goedkeuring.

Parhelion is een laser technologie bedrijf gevestigd in het Research Triangle gebied van North Carolina, Verenigde Staten. Parhelion tilt laserlicht technologie naar een nieuw niveau door het te gebruiken voor het oplossen van dagelijkse problemen. Door toegankelijke, veilige, innovatieve en goed ontworpen laseroplossingen te ontwikkelen, weten ze de unieke kenmerken van laserlicht te gebruiken voor consumentenproducten.

“Het is bijzonder om te zien dat bedrijven zoals Parhelion Thomas Edison’s nalatenschap voortzetten door het conventionele denken te tarten,” zegt Frank Bonafilia, executive director van de Edison Awards. “De Edison Awards erkennen baanbrekende producten en diensten, en ook de teams die hierachter zitten en deze producten naar de consument brengen.” De winnaars worden bekend gemaakt op 23 april 2015 tijdens het Edison Awards Annual Gala, dat wordt gehouden in het historische ‘Ballroom of the Capitale’ in New York City.

"Deze nieuwe toepassing voor het laserlicht in combinatie met nanotechnologie brengt verdere oplossingen voor alledaagse problemen en opent een nieuwe markt voor lasers in veiligheid en recreatie-activiteiten", zegt Jim Redpath, COO van Parhelion. "Wat ons gemotiveerd hield gedurende al deze jaren van R&D, was het voorstellen dat onze LDG zelfs maar één enkel leven in een brand noodsituatie zou kunnen redden."

Genomineerden van de Edison Award worden beoordeeld door meer dan 3.000 senior business executives en academici vanuit de Verenigde Staten. Met het verkiezen van de finalisten erkent deze jury het succes van deze bedrijven en het feit dat ze weten te voldoen aan alle strenge kwaliteitscriteria van de Edison Awards.

Over Parhelion
Parhelion is een lasertechnologiebedrijf uit North-Carolina dat de unieke eigenschappen van laserlicht voor verhandelbare producten kan bieden. Na 3 jaar R&D, is Parhelion nu klaar om haar LDG Light Bulb ® vrij te geven. Jim en Richard Redpath, een identieke tweeling uit de Verenigde Staten, zijn de oprichters van het bedrijf. Jim, afgestudeerd aan de universiteit van Arizona, is Chief Operating Officer en zijn belangrijkste taak is de productie. Richard, afgestudeerd aan de Carnegie Mellon University, is Chief Technical Officer en is Tag-lid voor laser technologie bij IEC. De Chief Commercial Officer van Parhelion is de Nederlander Erik Wellen