Zoek naar:

NSVV. Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde

Galvanistraat 1
6716 AE  EDE

t: (0318) 69 53 94
e: Contactformulier
w: nsvv.nl


Missie.

Het Mission Statement van de N S V V luidt als volgt:
'Het bevorderen van kennis en het verspreiden van informatie, ter verbetering van de toepassing van licht, ten voordelen van de samenleving'.

De N S V V geeft op diverse manieren invulling aan dit streven. Zo fungeert de stichting als spin in het web bij het aansturen en coordineren van diverse lichtgerelateerde onderzoeken. Ook biedt de organisatie lichtdeskundigen talrijke mogelijkheden om de meest recente lichtkennis te delen met belangstellenden uit bijvoorbeeld gezondheidszorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. De NSVV heeft daarbij niet alleen aandacht voor de uitkomsten en conclusies van actueel licht-gerelateerd onderzoek. Ook houden wij ons volop bezig met het communiceren van recente nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van normen, aanbevelingen en richtlijnen.

Belangstellenden kunnen zich tijdens de diverse NSVV-excursies, -congressen en -workshops laten informeren over al deze facetten van het lichtvak. Gewoon zelf contact opnemen met de NSVV is natuurlijk ook altijd mogelijk: info@nsvv.nl

10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek

10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek

Bij thuiswerken hoort een goede werkplek. Nu we veel thuiswerken is dat nog belangrijker. Met goede verlichting werk je prettiger en word je minder snel moe. Hoe zorg je ervoor dat de verlichting van je thuiswerkplek optimaal is? NSVV, het kenniscentrum voor licht en verlichting, geeft 10 tips om de verlichting van je werkplek te verbeteren.
Lees verder »


Boek Licht op led beantwoordt vragen over verplichte overstap naar led

Boek Licht op led beantwoordt vragen over verplichte overstap naar led

2020 is het jaar waarin bedrijven verplicht zijn om te investeren in ledverlichting. Vanaf 1 juli mogen bedrijven alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. "Om al die vragen te beantwoorden, hebben wij het boek Licht op led geschreven", zegt John de Joode, voorzitter Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), de onafhankelijke Nederlandse autoriteit op het gebied van licht.
Lees verder »


De puzzel van verlichting op parkeerterreinen ontrafeld

De puzzel van verlichting op parkeerterreinen ontrafeld

Aan parkeerterreinen worden steeds meer en hogere eisen gesteld. Gebruikers willen overzicht, snel een lege plek vinden, hun auto gemakkelijk terugvinden en zich veilig voelen. Tel daar bestaande normen en richtlijnen bij op, nieuwe ontwikkelingen en de eisen van opdrachtgever en wetgever op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparing en de puzzel is compleet. De NSVV heeft een nieuwe aanbeveling geschreven voor de verlichting van parkeergarages, parkeerdekken en parkeerterreinen om die puzzel te ontrafelen.
Lees verder »

 

G-PM8QG98C1Q