Zoek naar:

A28 krijgt nieuwe slimme verlichting van Luminext


 A28 krijgt nieuwe slimme verlichting van Luminext

Rijkswaterstaat wil het lichtniveau van de nieuwe LED verlichting op het 11 kilometer lange traject Traverse A28 knooppunt Hattemerbroek op afstand kunnen regelen. De smart lighting technologie van Luminext krijgt sluit naadloos aan op de systemen.

Hoge eisen 

Binnen het omvangrijke project ‘Samen sneller Op Bestemming’ stelt Rijkswaterstaat hoge functionele eisen aan de openbare verlichting op de Nederlandse snelwegen. Zo vraagt ze een koppeling met het Telesignal systeem in de eigen verkeerscentrale voor het bedienen van de verlichting. Met de bewezen stabiele technologie voor grootschalige projecten van Luminext, haar kwalitatief hoogwaardige producten voor het RF-communicatienetwerk en de talrijke functionaliteiten van haar telemanagementsoftware wordt aan al deze eisen voldaan. 

Het smart lighting systeem van Luminext zorgt ervoor dat de nieuwe armaturen van Schréder in de stille nachtelijke uren worden gedimd. Dat resulteert in maximale energiebesparing. Is er een calamiteit op de snelweg, dan kan het het lichtniveau vanuit de verkeerscentrale met één druk op de knop worden verhoogd. Zo wordt de veiligheid op de weg ondersteund en hebben hulpdiensten goed zicht bij hun werkzaamheden.

Slim onderhoud

Naast het op afstand bedienen van de verlichting langs de snelweg willen BAM en Rijkswaterstaat straks gebruik maken van de informatie die de slimme lichtmasten zelf naar het telemanagementsysteem zenden. Zo verstuurt de smart lighting harware in elk armatuur automatisch een bericht als er een defect is. De aannemer kan dan de schouwrondes achterwege laten en eenvoudig en kosten-efficient de reparatiewerkzaamheden plannen. 

Energieneutraal

Rijkswaterstaat wil in 2030 energieneutraal zijn. Het vervangen van alle openbare verlichting op de Nederlandse snelwegen door slimme LED-verlichting maakt deel uit van haar duurzaamheidsstrategie. Dit traject van de A28 wordt deze zomer gerealiseerd.