Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

10e emplacement Prorail slim verlicht met Luminext


10e emplacement Prorail slim verlicht met Luminext

Stapsgewijs wordt de verlichting op alle rangeerterreinen en -sporen van Prorail vervangen. Luminext is leverancier voor smart lighting systemen. Op dit moment wordt het 10e rangeerterrein van slimme verlichtingstechnologie van Luminext voorzien.

Veiligheid voor medewerkers
Met het programma ‘Emplacementen op Orde’ wil Prorail alle emplacementen in Nederland opwaarderen naar de laatste Arbo- en milieuregels. De opgestelde treinen moeten veilig en gemakkelijk bereikbaar zijn en daarbij speelt het verbeteren van de verlichting een belangrijke rol. Daarnaast wil Prorail 3% energie besparen voor 2020.

Licht aan bij beweging
Op de sporen van de rangeerterreinen brandt het licht alleen wanneer het nodig is. De LED-verlichting wordt direct geactiveerd zodra een bewegingssensor een persoon signaleert en precies zo lang als het nodig is. Het licht activeren met een drukknop is ook mogelijk; de keuze voor de techniek is afhankelijk van de situatie ter plaatse. 

Energiebesparing
Door het dimmen van de duurzame LED-verlichting en alleen te verlichten wanneer er beweging is, behaalt ProRail een maximale besparing op het gebied van energie- en onderhoudskosten, terwijl de veiligheid op de sporen optimaal blijft voor de medewerkers. De Prorail projecten worden gerealiseerd met Volkerrail en Klaver, Lichtnl en Industrielicht.