Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

50% besparing voor de gemeente Weesp door LED PS-L verlichting


50% besparing voor de gemeente Weesp door LED PS-L verlichting

Minder energieverbruik en CO2-uitstoot gecombineerd met een forse besparing op energiekosten, dat is wat iedere gemeente graag wil. De Noord-Hollandse gemeente Weesp kan hier nu over meepraten, want zij gaan de komende jaren minimaal 50% besparen.

De gemeente Weesp is al meerdere jaren klant bij Saled. Dit keer verduurzaamden ze meer dan 500 conventionele PL-L lampen door ze te vervangen door LED PS-L verlichting. Deze duurzame stap sluit goed aan bij de speerpunten van de gemeente: “Willen, kunnen, doen… voor nu en de volgende generaties.”

Snelle installatie

Veel straatverlichting in Nederland is voorzien van de conventionele PL-L lichtbronnen. Door de overstap naar LED verlichting kunnen gemeenten tot wel 65% besparen op hun huidige energiekosten. Zo ook gemeente Weesp. Tijdens de overstap van conventionele verlichting naar LED verlichting, bleven de huidige armaturen in de gemeente behouden. Deze techniek noemen we ook wel retrofit. Dit resulteerde in een snelle installatie en een hoge kostenbesparing. 

De voordelen van LED verlichting

LED straatverlichting kent vele voordelen. Eén daarvan is de bijdrage aan een beter milieu. Vandaag de dag is het voor veel inwoners belangrijk dat de gemeente waarin ze wonen een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. Wist u dat door de overstap op LED verlichting de uitstoot van CO² en zwavel ook fors afneemt? Door de besparing op zowel energie- als vervangingskosten is de investering voor al deze gemeenten snel terugverdiend.