Zoek naar:

Blokker Duiven T Buske stapt over duurzame LED verlichting.


Blokker Duiven T Buske stapt over duurzame LED verlichting.

Afgelopen zomer koos Blokker T Buske in Duiven ervoor om over te stappen op LED verlichting. De franchise-onderneming wilde namelijk gaan besparen op het energieverbruik om zo de kosten te reduceren.

De conventionele verlichting in de winkel is volledig vervangen door LED verlichting van leverancier Saled. Hierbij hebben de oude 2x36 watt armaturen plaatsgemaakt voor LED panelen. Daarnaast zijn er in de armaturen die nog in goede staat waren LED tubes geplaatst. Laatstgenoemde techniek zorgt ervoor dat armaturen niet onnodig verwijderd worden, wat kapitaalvernietiging tegengaat.

Terugverdientijd van 2.9 jaar
De zaak van franchiseondernemer Arthur Mattijssen is een combinatiewinkel van Blokker en Top1Toys. De laatste jaren is deze formule steeds populairder aan het worden. Huurkosten kunnen op deze manier namelijk gedeeld worden tussen twee ketens en de combinatie van meerdere ondernemingen in één pand trekt een groter publiek aan. Met de aanschaf van LED zorgen zij bovendien voor nog meer besparingen: jaarlijks wordt er 16.890 kWh minder energie verbruikt. Daarnaast is de CO2 reductie maar liefst 9.560 kg, wat ervoor zorgt dat de terugverdientijd op minder dan 3 jaar komt.