Zoek naar:

Boek Licht op led beantwoordt vragen over verplichte overstap naar led


Boek Licht op led beantwoordt vragen over verplichte overstap naar led

2020 is het jaar waarin bedrijven verplicht zijn om te investeren in ledverlichting. Vanaf 1 juli mogen bedrijven alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. "Om al die vragen te beantwoorden, hebben wij het boek Licht op led geschreven", zegt John de Joode, voorzitter Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), de onafhankelijke Nederlandse autoriteit op het gebied van licht.

De Tweede Kamer nam op 8 november 2018 de motie van GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee en CDA-Kamerlid Agnes Mulder aan om bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken. Naast de verplichting om ledverlichting te gebruiken, zijn er ook stimuleringsmaatregelen zoals de ‘Energie-Investeringsaftrek’ voor ondernemingen die in energiezuinige verlichting investeren.

De overstap naar ledverlichting betekent voor veel ondernemers een versnelde vervanging van bestaande armaturen. Dat roept veel vragen op. “Wij zien ook scepsis over de kwaliteit van led en er doen halve waarheden de ronde”, zegt De Joode. “In het boek geven we een antwoord op de meest prangende en fundamentele vragen. We leggen precies uit wat licht eigenlijk is, hoe ons oog werkt en wat het effect van het juiste licht is op bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en productiviteit. Daarnaast is het een compleet naslagwerk met praktische adviezen voor ondernemers die voor deze grote investering staan, zodat zij keuzes maken die hun bedrijf ten goede komt.”

Licht op led is een compleet naslagwerk, voor zowel de lichtprofessional als de ondernemer die het licht in het bedrijf moet vervangen. Het is verkrijgbaar via de website van de NSVV.

G-PM8QG98C1Q