Zoek naar:

Dyson lanceert verlichting in Nederland


Dyson lanceert verlichting in Nederland

Technologiebedrijf Dyson,dat vooral bekend is van de ontwikkeling van zakloze stofzuigers en de Airblade™ handdrogers, gaat in 2017 ook innovatieve LED verlichting introduceren in de Nederlandse markt. Het assortiment van Dyson verlichting bestaat uit Cu-Beam™ hanglampen en CSYS™ bureaulampen. Bij deze lampen wordt koelbuistechnologie toegepast om warmte weg te leiden van de LED's die op deze manier hun helderheid behouden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om aanwezig te zijn bij de lancering op donderdag 23 maart vanaf 17:00 in de kunstgalerij Vroom&Varossieau op de Willemsparkweg 134 in Amsterdam.

Lancering van Dyson verlichting in Nederland

Dyson is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat zich erop richt elke sector waarin zij actief is te veranderen met radicale en iconische uitvindingen die beter werken en presteren dan de traditionele producten. Betere ideeën en betere technologieën staan centraal om problemen op te lossen die anderen vaak negeren. De vijf belangrijkste technologiegebieden bij Dyson zijn op dit moment stofzuigers (zowel snoerloos als met snoer), apparatuur voor binnenklimaatcontrole, Dyson Supersonic™ haardrogers, Dyson Airblade™ handdrogers. In 2017 zal Dyson ook innovatieve LED verlichting introduceren op de Nederlandse markt.

De officiële lancering zal plaatsvinden in samenwerking met Brink Licht op donderdag 23 maart vanaf 17:00 in de kunstgalerij Vroom&Varossieau aan de Willemsparkweg 134 in Amsterdam. Hierbij zullen de verlichtingsexperts uit het ontwikkelingsteam van Dyson aanwezig zijn en de nieuwste producten van Dyson introduceren.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via rienk.kentie@dyson.com.

Krachtig licht, precies waar u het nodig heeft

Het assortiment van Dyson verlichting bestaat uit Cu-Beam™ hanglampen en CSYS™ bureaulampen. Bij deze lampen wordt koelbuistechnologie toegepast om temperatuur optimaal te kunnen controleren. Wanneer LED’s namelijk niet tegen hitte beschermd worden, kunnen hun fosforcoatings beschadigd raken, wat tot een vermindering van helderheid en kleur leidt. Daarom heeft Jake Dyson koelbuistechnologie geïntroduceerd om de warmte weg te leiden van de LED's en op die manier hun helderheid te behouden. Deze technologie wordt doorgaans toegepast bij satellieten en in microprocessoren. Een koelbuis is een koperen vacuüm buis die een beetje water bevat. Wanneer de lamp wordt ingeschakeld, verandert de warmte die door de LED's wordt afgegeven het water in de buizen in stoom. Vanwege het drukverschil beweegt de stoom door de buizen. Zodra de stoom een koel gedeelte van de buis bereikt, condenseert het weer tot water. De warmte-energie wordt gelijkmatig verspreid door een reeks aluminium koelribben, die de vleugels van de lamp vormen. Door de capillaire werking voert een koperen buisje het water terug naar de LED's, waarna de cyclus opnieuw begint. Op die manier kan er voor een krachtige verlichting worden gezorgd op de plekken waar u dat licht het meest nodig heeft.

Over Jake Dyson

In de afgelopen tien jaar heeft Jake Dyson – de oudste zoon van James Dyson - baanbrekende verlichtingstechnologieën ontwikkeld. Daar bouwt hij binnen Dyson nu op voort, met als uitgangspunt dat problemen die anderen vaak negeren, opgelost kunnen en moeten worden.
Jake Dyson studeerde productdesign aan het Central Saint Martins College of Arts and Design in Londen en heeft daarna als ontwerper in de retailsector gewerkt. In 2004 heeft hij een kleine werkplaats opgezet in Zuidwest-Londen met apparatuur en machines (waaronder een draaibank) om zijn eerste commerciële product te maken, de wandlamp 'Motorlight'. Zijn interesse werd echter pas echt gewekt door de LED technologie en de vraag hoe die verbeterd en verder ontwikkeld kon worden. Dat werd een speciaal aandachtsgebied voor hem en zijn team. In 2015 heeft Jake zijn krachten met Dyson gebundeld. Hij is nu R&D Director en lid van de directie van het bedrijf. Hij werkt met zijn verlichtingsteam en het algemene Dyson-team van 3,000 ingenieurs in Malmesbury (Verenigd Koninkrijk) aan toekomstige technologieportefeuilles, zowel op het gebied van verlichting als daarbuiten.