Zoek naar:

EVA Optic introduceert unieke LED kaars voor historische gebouwen

Nederlands ontwikkelaar van specialistische LED verlichting, EVA Optic, ontwikkelde een unieke LED kaars voor historische gebouwen. Tijdens de Light + Building beurs in Frankfurt introduceert EVA deze unieke ontwikkeling aan de internationale markt.

Authentieke kleurtemperatuur en optimale kleurweergave
De EVA LED Candle komt qua uiterlijk zeer dicht in de buurt van een authentieke kaars. Het formaat en de vorm van de vlam zijn nagenoeg identiek aan die van een kaars. Daarnaast is de kleurtemperatuur van de led kaars nagenoeg gelijk aan een gloeilamp. De kleurechtheid is met een CRI (en CQS) van maar liefst 98 nagenoeg perfect. Kunstwerken worden in het licht van de EVA LED Candle zeer realistisch weergegeven. Een absolute must in historische omgevingen.

Perfecte combinatie van authenticiteit en LED technologie
Door de toepassing van hoogwaardige LED technologie kunnen de sfeerbepalende eigenschappen van authentieke kaarsen worden aangevuld met de voordelen van LED technologie. De EVA LED Candle heeft een relatief hoge lichtopbrengst, maar is tevens volledig traploos dimbaar van 0-100%. De functie van kroonluchters en kandelaars is hierdoor niet langer beperkt tot sfeerverlichting. Met de EVA LED Candle kunnen authentieke armaturen tevens dienen als werkverlichting. Aanvullende verlichting is in vele gevallen niet langer noodzakelijk.

DMX512 protocol over 2-draads powerline
De EVA LED Candle kan eenvoudig de bestaande gloeilamp en halogeen kaarsen in kroonluchters vervangen. De DMX512 data wordt via een speciaal ontwikkelde power converter over de 2-draads powerline van de kaars gestuurd. Dit betekent dat de kaars uitgebreide dim- en regelmogelijkheden heeft zonder noodzakelijke wijzigingen aan de bestaande bedrading van het armatuur. Met de EVA LED Candle heeft EVA Optic de perfecte combinatie van authenticiteit en technologische vooruitgang gecreëerd. EVA Optic is Nederlands ontwikkelaar en fabrikant van specialistische led oplossingen en staat op de Light + Building in hal 6.1 op stand C82.