Zoek naar:

Fagerhult + Sony - een nieuwe slimme samenwerking waarbij lichtsturing en navigatie de medewerker centraal stellen


Fagerhult + Sony - een nieuwe slimme samenwerking waarbij lichtsturing en navigatie de medewerker centraal stellen

Het draadloze lichtsturingssysteem van Fagerhult, Organic Response, en het navigatiesysteem van Sony voor grote kantoren, Nimway, zijn twee beproefde oplossingen voor moderne en duurzame omgevingen.

Door een nieuw samenwerkingsinitiatief kunnen ze nu samenwerken om betere overzichten en beheersing van stromen in grotere gebouwen te bieden, met directe voordelen voor de werkomgeving van de werknemer.

De twee verschillende systemen zijn geïntegreerd met behulp van gemeenschappelijke radiotechnologie. Het resultaat is naadloze communicatie die handvatten biedt voor efficiëntere en dynamischere manieren van werken.

"Er zijn onderzoeken die aantonen dat 33 minuten van elke werkdag verloren gaan als mensen op zoek zijn naar collega's, beschikbare kamers voor vergaderingen of de juiste kamer", zegt Lars-Gunnar Lundgren, Senior Business Manager, Nimway. "Dat is precies het soort probleem dat we met Nimway oplossen. In onze samenwerking met Fagerhult kunnen we nu ook de waarde toevoegen van aangepaste en individuele verlichting, wat het welzijn op de werkplek verder verhoogt."

Nimway maakt gebruik van positioneringstechnologie die wordt aangedreven door Bluetooth-beacons en draadloze sensoren. Organic Response-sensoren met beacon-functionaliteit, geïntegreerd in de armaturen van Fagerhult, helpen bij het positioneren. Met een app op hun telefoons of tablets kunnen medewerkers door hun pand navigeren, kamers boeken of hun teams vinden. 

"Het doel van de samenwerking tussen Fagerhult en Sony is om het dagelijks leven te vereenvoudigen en een beter werkklimaat voor individuele werknemers te creëren", zegt Andreas Tolf, Product- en Applicatie Manager Controls, Fagerhults Belysning AB. "We zorgen voor eenvoud voor zowel eindgebruikers als eigenaren van onroerend goed, en tegelijkertijd toekomstbestendigheid voor latere uitbreidingen of renovaties. De werkplekken van morgen bevinden zich in intelligente gebouwen, die de vraag kunnen beantwoorden: wat wil je vandaag doen en bereiken? Dit vereist flexibele, verbonden gebouwen. Daarom zijn we enthousiast over de samenwerking met Sony, waar zowel lichtregeling als navigatie de behoeften van de medewerkers echt centraal stellen."

Volgens de huidige trends zijn de kantoren van de toekomst wellicht nog flexibeler dan die van vandaag, vooral na de digitale transformatie die de pandemie voor veel bedrijven teweeg heeft gebracht. Hierdoor kunnen werknemers in activity-based kantoren zonder vaste werkplekken nu gemakkelijk hun collega's lokaliseren en zien of ze op kantoor zijn of vanuit huis werken. Degenen die niet gestoord willen worden, kunnen hun locaties verbergen in de app-instellingen, en er zijn zelfs "donkere" zones zoals toiletten. Gegevens worden opgeslagen gedurende de minimale tijd die mensen nodig hebben om elkaar te vinden, d.w.z. 60 seconden, en de AVG en alle gegevensbeschermingswetten worden uiteraard nageleefd.

Organic Response biedt ook de mogelijkheid om verlichtingsinstallaties aan te sluiten op de cloud, waar onder meer een open API en een software development kit (SDK) beschikbaar zijn. Dit maakt uitgebreide functionaliteit mogelijk, met meer integratie-alternatieven, voor die projecten die kunnen profiteren van extra maatwerk.

Deze samenwerking is mogelijk in Zweden, Noorwegen, Estland, Polen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Ierland, België en Nederland.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van Fagerhult.

G-PM8QG98C1Q