Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Gemeente Amsterdam duurzamer door LED straatverlichting


Gemeente Amsterdam duurzamer door LED straatverlichting

Binnenkort ontvangt de gemeente Amsterdam de tweede lichting LED lampen voor de openbare ruimte. Eind vorig jaar leverde LED leverancier Saled al een eerste lichting van 4000 lichtbronnen.

De gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte, en het doel is dat in 2022 80% van alle lampen in de openbare ruimte zijn vervangen door LED. Met de nieuwe LED verlichting van Saled gaat de gemeente fors besparen op de energierekening en reduceren ze de CO2 uitstoot enorm. Gemeente Amsterdam geeft hierbij het goede voorbeeld als het gaat om het realiseren van de doelstellingen uit het energieakkoord. 

LED retrofit verlichting

De huidige armaturen in de gemeente Amsterdam verkeerden nog in uitstekende staat. Het is dan onnodig om het volledige armatuur te vervangen. Hier is dan ook een oplossing voor: retrofit verlichting. Met deze methode wordt de conventionele verlichting één-op-één vervangen door LED verlichting. Het gaat om PL-L, de PL-T, de PL-C, tubes en de TC-F lampen. Door de LED retrofit verlichting gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. 

Amsterdam voor 80% duurzaam verlicht

In 2022 wil de gemeente Amsterdam voor 80% duurzaam verlicht zijn. Om dit te realiseren is de gemeente vorig jaar gestart met het vervangen van de conventionele verlichting door LED verlichting. De gemeente stelde verschillende partijen aan die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de onderhoud van de verlichting. Saled zal in dit traject verantwoordelijk zijn voor het leveren van de LED retrofit verlichting.