Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Gemeente Brunssum kiest voor duurzame LED straatverlichting


Gemeente Brunssum kiest voor duurzame LED straatverlichting

De gemeente Brunssum heeft eind 2020 wederom een gedeelte van de openbare ruimte mogen verduurzamen.

Dit keer met LED plaatoplossingen welke in het bestaande armatuur geplaatst werden. Een duurzame oplossing, want hierdoor kan het bestaande armatuur nog jaren mee. In de toekomst zal de gemeente ook veel besparen op de energierekening en zal de uitstoot van CO2 gegarandeerd afnemen. Door deze duurzame oplossing zet de Limburgse gemeente weer een stap richting een beter milieu.

De gemeente Brunssum koos voor een INDO LED plaatoplossing voor het Philips Indal ARC armatuur van LED leverancier Saled. De nieuwe, duurzame LED verlichting beschikt over een dimregime. Dit houdt in dat de LED straatverlichting om 22:00 uur dimt naar 70%, om 00:00 uur naar 50% en om 06:00 uur weer automatisch teruggaat naar 100%, wat zorgt voor extra besparing.

Slim besparen
Door de nieuwe LED verlichting gaat de gemeente 60% besparen op de energierekening. Dit komt onder andere door een nieuwe technologie waarbij het meest slijtgevoelige component uit het armatuur ontbreekt; de LED driver. Het weglaten van deze driver heeft meerdere voordelen. Zo gaat de verlichting 230.000 uren mee, is het onderhoudsvriendelijk en wordt er wel 60% bespaard op de energiekosten door het lagere verbruik. Hiernaast zit er 10 jaar garantie op de complete plaatoplossing. Door de voordelen die LED straatverlichting met zich meebrengt, verdient de gemeente Brunssum deze verlichting snel terug.