Zoek naar:

INVENTDESIGN LEVERT LED VOOR SHOW ARMIN VAN BUUREN


INVENTDESIGN LEVERT LED VOOR SHOW ARMIN VAN BUUREN

Op 12 en 13 mei draaide DJ Armin van Buuren de sterren van de hemel, tijdens zijn show ‘The Best of Armin Only’ in de Johan Cruijff Arena. Voor de tweede keer in een half jaar tijd was InventDesign de verkozen partij voor het leveren van LEDs voor een wederom spectaculaire lichtshow. In oktober jl. leverde het bedrijf nog een complete verlichtingsinstallatie tijdens het Amsterdam Music Festival, dat eveneens in de Amsterdam Arena plaatsvond.

Het bijzondere verlichtingsontwerp, dat door 250K werd gemaakt voor deze show, hield niet op bij een imponerend het podium. InventDesign voorzag namelijk de volledige lengte en breedte van de Amsterdam Arena van verticaal en horizontaal hangende LED strips, waarbij de kortste verticale varianten maar liefst 8 meter lang waren. InventDesign is binnen Europa één van de weinigen met zo’n grote capaciteit aan pixel gestuurde LED lijnen. De uitdaging zat echter voornamelijk in het in korte tijd maken én testen van de complete verlichtingsinstallatie. Dit betekende niet alleen het voorbereiden van de M-series pixelstrips en het op maat maken van de controlboxen, maar ook het bedenken van een veilige, constructieve oplossing voor het verticaal en boven het publiek ophangen van de LED strips.

Omdat de Arena zo groot is en de led verlichting vrijwel de gehele oppervlakte van de Arena bedekte hebben we gekozen voor decentrale stuurkasten. InventDesign assembleerde om die reden 129 kleinere controlboxen -ieder voorzien van een 500W/24V voeding en DiGidot C4 Show controller-, waarmee de 808 M-serie pixelstrips en 318 meter RGB LED strip gemakkelijk konden worden aangestuurd. Door de goede samenwerking tijdens het Amsterdam Music Festival, legde Alda Events ook dit project weer vol vertrouwen in handen van de Amsterdamse creatieve LED verlichter. InventDesign maakte haar belofte waar en zette in korte tijd een creatieve, slim geconstrueerde en betrouwbare installatie neer, met een gigantische lichtopbrengst als resultaat. Stefan Verhoef, algemeen directeur van InventDesign, geeft aan: “Dit fantastische project hadden we nooit kunnen realiseren zonder lichtontwerpers André Beekmans en Marc Heinz, en onze technische partner 4Light. Ik wil hen en natuurlijk onze opdrachtgever Alda Events daarom bedanken voor wederom een mooie samenwerking!”.

Over InventDesign

InventDesign werd in 2007 opgericht door directeur Stefan Verhoef. Met inmiddels ruime ervaring in innovatieve LED projecten en aansturingstechnieken en een team van de beste specialisten, is InventDesign een toonaangevende speler in de wereld van creatieve LED. De flexibele aanpak in het produceren van maatwerk voor zowel grote als kleine projecten maakt het bedrijf een vooraanstaand partner in zowel vaste als tijdelijke installaties voor festivals, theaters, retail, horeca, kantoor en interieurontwerpers. Daarnaast bieden zij een ruim assortiment van kwalitatief hoogwaardige LEDs en LED gerelateerde producten.