Zoek naar:

Journalisten maken als eerste gebruikt van LIFI bij de voetbalclub HSV


Journalisten maken als eerste gebruikt van LIFI bij de voetbalclub HSV

Eindhoven, Nederland - Journalisten in het perscentrum in het Volkspark-stadion - thuisbasis van de Hamburgse voetbalclub HSV Fu▀ball AG - zijn de eersten die hun verhalen archiveren met een innovatief nieuw middel voor draadloze communicatie. Signify heeft LiFi geïnstalleerd in het perscentrum van het stadion. Het systeem, Trulifi, biedt journalisten een zeer betrouwbare, veilige en snelle internetverbinding via de plafondlampen. HSV is de eerste voetbalclub ter wereld die deze baanbrekende technologie installeert.

Nieuw lichtstadion

Het Volkspark-stadion, dat in 2000 werd geopend, heeft een capaciteit van 57.000 en is een van de 10 stadions die in 2024 het Europese voetbaltoernooi in Duitsland zullen organiseren. Het is ook gecertificeerd om andere internationale toptoernooiwedstrijden te organiseren. Net als veel andere stadions, was het draadloze signaal in het drukke perscentrum gevoelig voor overbelasting door journalisten die toegang hadden tot het netwerk en interferentie van mobiele apparaten van fans, personeel en ambtenaren.

"Journalisten die verhalen schrijven, bewerken en archiveren onder tijdsdruk willen niet het extra gedoe dat ze niet online kunnen komen", legt Karsten Vierke, marktleider voor Signify in de DACH-regio, uit. “Nu kan de club hen een ijzersterke, veilige en snelle internetverbinding bieden, samen met hoogwaardige, energiezuinige LED-verlichting die helpt de CO2-voetafdruk van de club te verkleinen. Dit is een wereldprimeur voor een voetbalclub en helpt het stadion een nog aantrekkelijkere locatie te maken voor het hosten van belangrijke wedstrijden. ”

Signify installeerde 84 Philips PowerBalance gen2 LED inbouwarmaturen in het perscentrum van het stadion. Acht van de armaturen hebben een geïntegreerde Trulifi 6002-transceiver, die infraroodlichtgolven moduleert om een ​​internetverbinding tot 150 megabit per seconde (Mbps) te bieden. Journalisten die het systeem gebruiken, ontvangen een USB Access Key, die op hun laptop kan worden aangesloten. Dit vangt het LiFi-signaal op en verzendt gegevens terug naar de armatuur. Het LiFi-systeem is storingsvrij en gecodeerd. Ook is een extra beveiligingslaag ingebouwd omdat lichtgolven niet door muren kunnen gaan.

LiFi: Wereldprimeur voor een voetbalclub

“We kozen voor LiFi gezien de toenemende vraag naar bandbreedte van journalisten die ons perscentrum gebruiken. Voor hen is een betrouwbare draadloze verbinding alles. Nu hebben ze licht van goede kwaliteit om hun verhalen te schrijven, samen met een betrouwbare, snelle en zeer veilige draadloze verbinding, ”zei Daniel Nolte, segmentleider gebiedsorganisatie & infrastructuur bij HSV.

Signify heeft een reeks commerciële Trulifi-systemen om te voldoen aan verschillende marktsegmenten. Het bevat ook Trulifi 6013, die gekleurd licht gebruikt om een ​​robuuste, veilige vaste point-to-point-verbinding te maken met een snelheid tot 250 Mbps.