Zoek naar:

Lightronics presenteert nieuw kegelarmatuur: CEDER


Lightronics presenteert nieuw kegelarmatuur: CEDER

Lightronics introduceert met de CEDER een nieuw kegelarmatuur voor straat- en terreinverlichting. Het armatuur is maximaal circulair.

 

 

CEDER koppelt een duurzaam ontwerp aan geavanceerde lichttechniek, slimme lichtregelsystemen, optimaal gebruiksgemak en circulariteit. Het armatuur is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals stads- en dorpscentra, woonwijken, parkeerterreinen, pleinen, parken en fietspaden.

Drie varianten: Bright, White en Night

De CEDER is leverbaar in drie varianten: A1-Bright (puur functioneel licht), A2-White (een meer diffuus lichtbeeld) en A3-Night (een comfort lichtbeeld). Daardoor kan de CEDER tegemoetkomen aan de meest uiteenlopende eisen. Het armatuur is verkrijgbaar met kleurtemperaturen van 3000K en 4000K en heeft een lumenoutput van 800 tot 3000 lumen. Met berekeningen en simulaties kan inzicht worden gegeven in de lichtbeleving. Ook kunnen specialisten van Lightronics concrete aanbevelingen doen om het lichtcomfort te optimaliseren en lichthinder te minimaliseren.

Circulair in alle facetten

Lightronics biedt met de CEDER een oplossing voor de toenemende vraag naar circulariteit. Reduce, reuse en recycle staan centraal in het ontwerp. Minimaal gebruik van grondstoffen gaat hand in hand met maximaal hergebruik van onderdelen om hoogwaardige recycling mogelijk te maken. Dankzij het geoptimaliseerde ontwerp zijn lijm- of kitbewerkingen niet nodig. De flens kan na de levensduur van het armatuur worden gerecycled en gebruikt worden als basismateriaal voor bijvoorbeeld een nieuwe lichtmast.

Daarnaast hebben de aluminium delen een anodiseringslaag zodat deze in de toekomst zonder extra zuiveringsbehandeling kunnen worden gerecycled. Ook is de hoeveelheid verpakkingsmateriaal teruggedrongen, zonder concessies te doen aan bescherming tijdens transport. De verpakking is verder geoptimaliseerd om hergebruikt te worden en er wordt geen plastic tape of folie gebruikt.

Eenvoudige assemblage

De behuizing van de CEDER is opgebouwd uit slimme subassembly’s, waardoor het eindproduct snel en met minimaal gebruik van gereedschap kan worden samengesteld. Bovendien kunnen de LED-plaat en driverunit snel en gereedschapsloos worden uitgewisseld. Ook kan de CEDER worden uitgevoerd met slimme elektronica en sensoren of future-ready gemaakt worden door het aanbrengen van Zhaga connectoren. Overigens zijn zowel
armatuur als de componenten over lange tijd na te leveren wat de CEDER tot een nieuw icoon in het straatbeeld maakt.

CEDER: de naam verklaart

De CEDER is vernoemd naar de Cederboom. Deze duurzame boom staat symbool voor de visie van Lightronics, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen, social return, circulariteit, sociale veiligheid en kwaliteit belangrijke kernwaarden zijn.

Meer weten? Lees meer over de CEDER

G-PM8QG98C1Q