Zoek naar:

Midwich Group Plc neemt meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep (Dutch Light Pro)


Midwich Group Plc neemt meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep (Dutch Light Pro)

Ridderkerk, 7 september 2017 - Het Britse bedrijf Midwich Group Plc heeft vanaf heden een meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee zullen hun rol binnen de organisatie blijven voeren en het resterende belang behouden.

Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De Groep is marktleider in Europa en heeft een rijke ervaring in het aanwerven van lokale bedrijven om vervolgens een verdere internationale groeistrategie te realiseren.
Dutch Light Pro maakt samen met Van Domburg Partners (de grootste value add distributeur van audiovisuele oplossingen voor de zakelijke markt) en Van Domburg Transport onderdeel uit van de Van Domburg Groep. Door het betrekken van Dutch Light Pro vergroot de Midwich haar kennis in de (internationale) lichtmarkt. Eerder dit jaar heeft Midwich al de eerste stappen in deze markt gezet door Earpro S.A. uit Spanje over te nemen.

 

Ed van Domburg en Rick ter Wee, CEO Van Domburg Groep;

“Vanaf de start van de besprekingen was direct duidelijk dat deze combinatie een veelbelovende synergie gaat opleveren. Met onze sterke lokale positie en de steun van de Midwich Group zullen we in staat zijn onze groeiambitie te continueren. De brede kennis en internationaal leidende positie maakt Midwich voor ons een ideale partner. Wij kijken uit naar de intense samenwerking om de activiteiten in de Benelux-markt en daarbuiten verder te ontwikkelen en onze dienstverlening te optimaliseren.”

 

Stephan Fenby, Managing Director, Midwich Group;

“Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen en is derhalve een logische vervolgstap in de voorgenomen internationale expansiestrategie. Hiermee is Midwich in staat om een bredere groep klanten in meerdere segmenten te bedienen. Onze groeiambitie kenmerkt zich door een combinatie van organische ontwikkelingen en geselecteerde overnames. Wij verwelkomen het Van Domburg Team met veel enthousiasme en kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen binnen de dynamische en uitdagende audiovisuele- en lichtmarkt.”

 

Thomas Sumner, European Director, Midwich Group;

“Zoals bij alle Midwich-deelnemingen zal de focus liggen op het uitbouwen van de service en support naar onze klanten en leveranciers. Wij zijn verheugd met de beslissing van marktleider Van Domburg om toe te treden tot de Midwich Group. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de gezamenlijke investeringen in deze voor ons belangrijke regio.”


Over Dutch Light Pro Dutch Light Pro is een advies- en projectbureau in de professionele verlichtingsmarkt. Onze benadering is projectmatig en gebaseerd op creativiteit en technische lichtkennis. De Dutch Light professionals ontwerpen hoogwaardige lichtconcepten in termen van duurzaamheid, onderhoud en TCO. Dutch Light Pro is actief in diverse segmenten waaronder retail, zorg, horeca en de zakelijke markt. De ambitie van Dutch Light Pro is groot en mag gerenommeerde bedrijven zoals Scotch & Soda en AFAS Software tot haar portfolio rekenen.