Zoek naar:

Notor 65 Dynamic - met de eigenschappen van natuurlijk licht


Notor 65 Dynamic - met de eigenschappen van natuurlijk licht

De innovatieve Notor 65 Dynamic, voortgekomen uit het Double Dynamic Lighting onderzoek, heeft nu het daglicht gezien - als eerste in zijn soort.

Met een duidelijke focus op ons waargenomen welzijn, brengt het de lichtkwaliteiten van de natuur naar onze binnenomgevingen.

De uitdaging in ons werk is om een binnenlichtomgeving te creëren die het daglicht nabootst. Is dat überhaupt mogelijk? Met ons nieuw armatuur, Notor 65 Dynamic, hebben we de mogelijkheid om dit op een geheel nieuwe manier te benaderen.

Met een diffuus direct/indirect licht, in combinatie met gericht licht uit een spotlight die aan de zijkant is gemonteerd, ontstaat een dynamische en natuurlijke verlichting. Zo kunnen er meer motiverende omgevingen gecreërd worden en het welzijn op de werkplek wordt vergroot. 

- Dit is het resultaat van een gezamenlijk onderzoeksproject, zegt Benno Dijkhuis, managing director bij Fagerhult. Met dit armatuur kunnen we echt spreken van dynamische verlichting. We proberen te vangen wat zo natuurlijk is aan daglicht; zowel een koud diffuus als een warm gericht licht. De combinatie van deze twee creëert dynamische en natuurlijke verlichting en levert meer uitgesproken schaduwen, contrasten en kleuren op. Het creëert ook een persoonlijke lichtruimte, een eigen zone, met een warm licht van hoge kwaliteit. Daarnaast worden details en texturen beter zichtbaar.

Notor 65 Dynamic maakt deel uit van de vertrouwde Notor familie. Notor is verkrijgbaar in klassiek zwart en wit, en is een subtiel designelement in binnenomgevingen zoals kantoren of scholen. Maar zijn uiterlijk is niet de belangrijkste USP - eerder dan de invloed die hij heeft op ons waargenomen welzijn en comfort.

- Wij zien dit innovatief armatuur als een middel om de binnenomgevingen te verbeteren en het mentale welzijn van de mensen die er werken te verhogen, vervolgt Benno Dijkhuis. Het is een onderdeel van een holistische en duurzame benadering van verlichting, met de nadruk op evenwicht en gezondheid. Duurzaamheid en gezondheid gaan voor ons over langetermijn- en proactieve initiatieven. Met onze oplossingen willen we betrokken zijn bij het creëren van de beste voorwaarden voor een gezond binnenklimaat.

Gerelateerde links:
- Double Dynamic Lighting
- Notor 65 Dynamic

G-PM8QG98C1Q