Zoek naar:

Opticalight specialist in projectieverlichting voor openbare stedelijke gebieden


Opticalight specialist in projectieverlichting voor openbare stedelijke gebieden

Vanaf heden heeft Industrielicht "Opticalight" als nieuw merk binnen het segment illuminatie .

Opticalight is specialist in projectieverlichting. Er is een groeiende vraag naar kosteneffectieve en energiebesparende verlichtingsoplossingen waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast.Traditionele technologieën die tot op heden gebruikt werden voor schilderachtige projectieverlichting, tonen significant tekorten in precisie, efficiëntie en duurzaamheid en zijn daarom niet geschikt om in stedelijke gebieden toe te passen. Opticalight heeft een projectieverlichtingssysteem (aanlichtingsoplossing) welke op basis van duurzame technologie, energie-efficiëntie en beperkte lichtvervuiling dit wel kan bieden. Benieuwd naar de mogelijkheden van dit projectieverlichtingssysteem? Klik hier.

Voor het  creëren van schilderachtige verlichting (projectieverlichting) in openbare stedelijke gebieden biedt Opticalight diverse projectoren aan welke bestaan uit: 

-Een conventionele of LED lichtbron 
-Verstelbare gobo/masker houder zodat aanlichting vanuit een hoek te corrigeren is
-Hoogwaardige lensen met diverse uittredingshoeken

Gebruik van gobo/masker

Door gebruik te maken van maskers is het mogelijk om heel nauwkeurig bepaalde gebieden wel of niet te verlichten waardoor er efficiënt gebruik gemaakt wordt van het licht wat uit de projector komt.
 
Zoals als voorbeeld het project Mauritshuis in Den Haag waarbij de lichtontwerper bewust geen licht op de ramen geprojecteerd wilde hebben is dit met het Opticalight principe mogelijk.
 
Het masker wordt met precisie geproduceerd op basis van een foto van het object (rekening houdend met de afstand en hoek t.o.v. het object) vervolgens wordt het masker van het gebouw gemaakt en kan men bepalen welke accenten, kleurtemperatuur, hoeveelheden licht, kleur en afbeeldingen of schaduwwerking uiteindelijk geprojecteerd gaat worden op het project.
  
Voordelen ten opzichte van traditionele aanlichting:
 
-Besparing van vermogen/energie
-Besparing van bekabeling en montage van armaturen
-Geen hoge luminantie contrasten omdat er geen armaturen dicht bij de gevel geplaats hoeven te worden
-Met precessie op maat geproduceerde maskers minimaal rest licht (tot 20cm nauwkeurigheid)
-Door van een afstand te verlichten is een uniform lichtbeeld realiseerbaar 
-Combinatie van accenten en Opticalight projectie mogelijk.