Zoek naar:

Signify lanceert Trulifi: de meest betrouwbare en snelste commerciële LiFi-systemen ter wereld


Signify lanceert Trulifi: de meest betrouwbare en snelste commerciële LiFi-systemen ter wereld

Eindhoven, Nederland - De wereld van verlichting en telecommunicatie is vandaag verenigd. Signify lanceerde een nieuwe reeks LiFi-systemen met 's werelds snelste en meest betrouwbare LiFi-systemen die in de handel verkrijgbaar zijn. Het gamma, met de merknaam Trulifi, maakt gebruik van bestaande en toekomstige professionele armaturen. In plaats van een beroep te doen op radiosignalen (zoals WiFi, 4G/5G, Bluetooth, enz.), maakt Trulifi gebruik van lichtgolven om zeer betrouwbare en veilige draadloze bidirectionele communicatie mogelijk te maken met snelheden die veel hoger liggen dan de meeste conventionele draadloze technologieën op de werkplek.

Trulifi werkt met optische draadloze zendontvangertechnologie die in de Philips armaturen is ingebouwd of achteraf is aangebracht. Dit betekent dat klanten hun bestaande verlichtingsinfrastructuur niet moeten ontmantelen en vervangen om licht van hoge kwaliteit en draadloze connectiviteit te ontvangen.Trulifi overwint de toenemende congestie van het radiospectrum en is daarnaast perfect voor plaatsen waar radiofrequenties niet goed of helemaal niet werken of niet zijn toegestaan.

Het nieuwe gamma bestaat uit Trulifi-geschikte armaturen die draadloze connectiviteit bieden met snelheden tot 150 Megabits per seconde (Mbps) in grote ruimten, zoals vergaderzalen en kantoorverdiepingen. Er is een naadloze overgang tussen elke Trulifi-armatuur zodat gebruikers vrij kunnen rondlopen. Deze snelheid is voldoende groot om gelijktijdig 30 1080p HDTV-films te streamen. Voor de ontvangst van het LiFi-signaal is een USB-toegangssleutel nodig die, aangesloten op een laptop, fungeert als zender om gegevens naar de armatuur terug te sturen. 

De Trulifi-reeks bevat ook een vast punt-tot-punt systeem met een snelheid tot 250 Mbps, dat werkt als een draadloze kabel, ideaal om machines te koppelen aan elkaar, of aan het netwerk. Mogelijke toepassingen zijn onder meer het aansluiten van robots of machines in omgevingen met moeilijke radiofrequentie (RF) zoals industriële vestigingen, of ziekenhuizen waar RF-communicatie niet is toegestaan, of plaatsen waar grote databestanden veilig en snel moeten worden verzonden en ontvangen.

"Trulifi beklemtoont onze strategie om het potentieel van licht te ontsluiten om nieuwe snelgroeiende markten aan te boren", verklaart Olivia Qiu, Chief Innovation Officer bij Signify. "Door onze wereldwijde aanwezigheid, belangrijke installed base en kennis van de sector helpen we bestaande en nieuwe klanten om hun verlichtingsinfrastructuur te gebruiken voor betrouwbare, veilige en snelle draadloze communicatie tegen een zeer concurrerende prijs. Overal waar er licht is, kan er nu ook draadloze communicatie zijn".

Twee nieuwe klanten 

Signify heeft vandaag twee extra Trulifi-klanten aangekondigd 

  1. Globalworth, de grootste institutionele investeerder en kantoorbeheerder in Polen en Roemenië, heeft 18 Trulifi-armaturen van Philips geïnstalleerd in drie kantoren in het Spektrum Tower gebouw in Warschau, Polen, om betrouwbare en extra-veilige communicatie te bieden aan zijn zakelijke klanten.
  2. Claerhout Communication Campus, een Belgisch marketing- en communicatiebureau, heeft Trulifi ingebouwd in vier geconnecteerde Philips LED-armaturen in een grote vergaderruimte die door het bedrijf en zijn klanten wordt gebruikt.  

"We wilden een energiezuinige verlichting van goede kwaliteit en een draadloze connectiviteit die geschikt is voor hoge resolutie beelden, illustraties en grote databestanden. We zijn overgestapt van het aanbieden van 5 Mbps aan onze medewerkers en klanten naar een verbluffende 150 Mbps, en we kunnen vrij rondlopen terwijl het ene lichtpunt naadloos aansluit bij het andere. Hoewel het gecodeerd is, voegt Trulifi een extra beveiligingslaag toe omdat licht niet door muren kan dringen - dus wat er in de kamer is, blijft ook in de kamer. Dit is echt een baanbrekende technologie", zegt Christoph Ruys, Business Development Manager, Claerhout Communication Campus.

"De mogelijkheid om moderne technologie zoals Trulifi te integreren in kantoorgebouwen en werkplekken, is een concurrentieel voordeel om huurders aan te trekken en de waarde van een gebouw te verhogen. Als verhuurder focussen we op het aanbieden van hoogwaardige oplossingen voor onze klanten. We zijn ook verplicht om de nieuwste technologieën op de markt te verkennen en te testen. We zijn blij om als eerste in Centraal-Oost-Europa de Trulifi-technologie van Signify te implementeren en nieuwe standaarden te stellen voor de vastgoedsector", aldus Grzegorz Strutyński, Commercieel Directeur van Globalworth.

"Signify is in staat om de belofte van LiFi waar te maken met een aantrekkelijk geprijsd aanbod dat de budgettaire barrière voor potentiële klanten kan overwinnen. Signify heeft ook de ITU G.9991 LiFi-norm aangenomen, die is afgestemd op de marktontwikkeling naar meer standaardisatie", zegt Krystal Maxwell, Senior Research Analyst, Navigant Research.