Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Tvilight bewegingssensoren en decoratieve Siteco straatarmaturen geven licht naar behoefte bij het Royal Holloway College.


Tvilight bewegingssensoren en decoratieve Siteco straatarmaturen geven licht naar behoefte bij het Royal Holloway College.

City-Light Plus LED straatverlichting van Siteco en Tvilight CitySense Plus sensoren bieden samen grotere (sociale) veiligheid en optimale energie-efficiëntie - geheel draadloos zonder complexe en kostbare databekabeling tussen de afzonderlijke lichten. Royal Holloway is een college van de Universiteit van Londen in Egham, ongeveer 30 km van het centrum van Londen. Het college heeft drie faculteiten,18 academische departementen en rond de 9.000 studenten uit meer dan 100 landen.

Bij Royal Holloway zijn studenten, docenten en collegepersoneel vaak tot laat in de avond op de campus aanwezig. Een van de beeldbepalende kenmerken van het uitgestrekte parkachtige terrein met haar collegezalen, kantine en studentenaccommodatie zijn de paden omzoomd met bomenrijen. Optimale verlichting van deze paden en daardoor het benodigde niveau van (sociale) veiligheid worden verzorgd door heldere en betrouwbare buitenverlichting. Bijna overal op de campus zijn innovatieve City-Light Plus LED armaturen van Siteco geïnstalleerd.
De eerste armaturen die werden voorzien van CitySense Plus sensoren, waren die in het park, langs de weg en langs de voetpaden vóór de hoofdgebouwen. Het uitrusten van de armaturen met Tvilight CitySense Plus bewegingssensoren was een snelle en eenvoudige manier om een efficiënte vraaggestuurde lichtsturingsoplossing te bieden. De bewegingssensoren helpen het energieverbruik in de rustige uren te beperken. Een positief bijeffect is dat de lage lichtniveaus de lichtvervuiling verminderen.

De centrale Tvilight gateway stuurt maximaal 200 lichtpunten aan. Tvilight lichtsturing is zo ingesteld dat de LED armaturen tijdens de schemering gaan branden met een lichtopbrengst van 10 procent. Wanneer beweging en aanwezigheid worden gedetecteerd, wordt de verlichting afhankelijk van de locatie geleidelijk opgevoerd tot 50 à 100 procent. Daarnaast wordt de lichtopbrengst van de twee armaturen ook automatisch verhoogd. Indien er geen nieuwe beweging wordt gedetecteerd, wordt de lichtopbrengst van deze armaturen na een wachttijd van 30 seconden weer teruggedraaid naar het voorgedefinieerde minimumniveau.

De betrouwbare CitySense Plus sensor is ontwikkeld voor zware buitentoepassingen en voor vraaggestuurde adaptieve verlichting. Deze sensor past de lichtintensiteit van de armaturen aan op de aanwezigheid van voetgangers, fietsers of voertuigen in een vrij definieerbaar responsprofiel, en filtert op betrouwbare wijze interferentie van kleine dieren,  zwierende boomtakken en dergelijke uit.

Het partnerschap tussen Siteco en Tvilight legt de basis voor energiebesparende park- en straatverlichting met slim, verbonden licht. De combinatie van adaptieve verlichtingsoplossingen, sensoren en draadloze netwerktechnologie stelt installaties in staat om energie-efficiënt en onderhoudsarm te werken op basis van behoefte.

Projectfoto's: Mike Couchmann