Zoek naar:

Van duurzaam denken naar doen: Multilume Re:Think


Van duurzaam denken naar doen: Multilume Re:Think

Onze populaire inbouwarmatuur Multilume is nu ook verkrijgbaar in een bijzonder milieuvriendelijke versie. Door het metaal in het armatuur te vervangen door Solid Board, verlagen wij de milieu-impact van het armatuurframe met 83%*.

Met Multilume Re:Think geven wij op gedurfde wijze vorm aan onze duurzaamheidsbelofte. Door het metaal in het armatuur te vervangen door Solid Board, verlagen wij de milieu-impact van het armatuurframe met 83%*. Aan het einde van de levenscyclus kan meer dan 90% van Multilume Re:Think en 100% van armatuurlichaam gerecycled worden. 

The Waste is the Win

De Solid Board van de Multilume Re:Think heeft een bijzondere dubbelfunctie waardoor de hoeveelheid afval 32% kleiner is. Lars Eriksson, Product en Application Manager bij Fagerhult Belysning legt uit: ‘Het armatuurlichaam is gelijk aan de verpakking - geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie blijft alleen recyclebaar Solid Board over.’ 

Door de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de doos te printen besparen we op jaarbasis ook nog eens 400.000 vellen A4-papier. 

De toepassing van Solid Board zorgt ervoor dat het armatuur 32%** lichter is. Hierdoor kunt u meer armaturen tegelijk versturen. 

Out-of-the-box installeren

Het armatuur is klaar om te installeren. Dankzij de Solid Board cover blijft het armatuur tijdens het monteren stofvrij. Na bevestiging verwijdert u deze cover in één handomdraai. Overige kenmerken van de Multilume Re:Think zijn vergelijkbaar met die van een standaardarmatuur: eenvoudige installatie, snelle aansluitingen, innovatieve lichttechnologie en geïntegreerde Organic Response-sensoren. 

Hét bewijs dat er alternatieven zijn

De ontwikkeling van de Multilume Re:Think komt voort uit onze duurzaamheidsbelofte om producten te ontwikkelen die voor minimaal 80% uit hernieuwbare of recyclebare materialen bestaan. Daniel Gothammar, Range Director bij Fagerhult Belysning voegt hieraan toe: ‘Voor de ontwikkeling van Multilume Re:Think moesten we iets nieuws proberen, zonder concessies te doen aan veiligheid, kwaliteit of functie. Hiermee bewijzen wij dat verandering mogelijk is.’  

* Energieverbruik van het armatuur is de grootste impactfactor
** vergeleken met een Multilume Slim 

Meer informatie over Multilume Re:Think 

G-PM8QG98C1Q