Zoek naar:

Westergasfabriek Amsterdam


Westergasfabriek Amsterdam

De Westergasfabriek is een voormalige gasfabriek in het Amsterdamse stadsdeel West. Begin 21e eeuw is het terrein helemaal opgeknapt en nu heeft het onder de naam de Westergasfabriek een culturele en recreatieve bestemming.

Het terrein is een prachtige groene oase met diverse fraaie markante industriële gebouwen.
CLS partner Fairlight b.v. heeft recentelijk een van de gebouwen, genaamd het Transformator huis, van een nieuwe lichtinstallatie voorzien. Voor de entertainment verlichting werden diverse RGBW armaturen uit de eigen product portfolio gebruikt te weten; Hercules, Ares en Quad Colors.

Voor het aanlichten van de prachtige houten gewelven constructie werden de nieuwe Ruby Bracket armaturen van CLS ingezet. De armaturen werden voorzien van 2700K, extra warm wit licht om zodoende de houttinten optimaal tot hun recht te laten komen.

Slechts 20 armaturen waren nodig om het enorme dak optimaal te belichten. De units worden middels 1-10V gedimd.
De Ruby armaturen zijn naast een bracket versie ook in een pendel versie leverbaar en binnenkort zal een opbouwversie aan het leveringspakket toegevoegd worden.

RGBW en Tunable White versies zullen direct na de zomer leverbaar worden. Deze zullen Direct DMX gestuurd zijn en voorzien van het nieuwe DTC (Dynamic Temperature Control) en het DPC (Dynamic Power Control) systeem.

De eerste opdrachten hiervoor zijn al verstrekt door enthousiaste lichtontwerpers.