Zoek naar:

Ai Weiwei maakt limited edition kunstwerk voor Amsterdam Light Festival


Ai Weiwei maakt limited edition kunstwerk voor Amsterdam Light Festival

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei maakt niet alleen een groot kunstwerk in het stadscentrum van Amsterdam, maar ontwikkelt ook speciaal voor Amsterdam Light Festival een kunstwerk in een limited edition. Deze 100 gesigneerde werken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als zijn kunstwerk 'thinline' waarmee hij dit jaar op het festival debuteert.

Met de 6,5 kilometer lange 'thinline' stelt Ai Weiwei de betekenis van grenzen ter discussie. Wat is een grens? Wie bepaalt grenzen? Beschermt een grens of sluit hij uit? Hoe en wie krijgt toegang en wat is er nodig om een grens te handhaven?

De opbrengst van 'thinline, limited edition' draagt bij aan de realisatie van het grote werk van de kunstenaar. Reeds 25 kunstwerken hebben een nieuwe eigenaar gevonden. Kopers die vóór 1 november betalen, worden uitgenodigd voor een exclusieve Meet & Greet met Ai Weiwei op 29 november 2017. Het formaat van 'thinline, limited edition' is 60 x 45 x 15 centimeter. De kunstwerken worden gesigneerd en geleverd met een certificaat van echtheid. Bij voorintekening is de prijs per kunstwerk € 2.500,- inclusief BTW, exclusief verzendkosten.

 

-          Interesse om het Amsterdam Light Festival te bezoeken? Klik dan hier en boek je tickets voordelig via Lovers Canal Cruises.