Zoek naar:

Ampco-Flashlight installeert nieuwe gevelverlichting Bijenkorf Utrecht.


Ampco-Flashlight installeert nieuwe gevelverlichting Bijenkorf Utrecht.

De Bijenkorf is druk bezig om alle warenhuizen van een facelift te voorzien. In de nieuwe beeldvorming is met name extra aandacht voor de verlichting van de gevels. De gevel van het recent, door architectenbureau Rijnboutt, gerenoveerde gebouw in Utrecht is opgebouwd uit transparante glaspanelen.

De buitenwereld heeft dankzij deze open gevel direct zicht gekregen op het assortiment dat zich in de winkel bevindt. Om in de avonduren ook de nodige aandacht te trekken is lichtontwerpbureau BeersNielsen uit Rotterdam gevraagd om voor de buitenverlichting een plan te maken.

Het belichten van het pand aan de buitenzijde was door de glaspanelen niet mogelijk. Voor het verlichten ‘van binnen uit’ zijn drie verschillende aandachtspunten gekozen.

 In de drie torens op de hoeken zijn Elation Fuze Par Z120 IP spots geplaatst die de stalen draagconstructie uitlichten.

 In deze drie torens worden ook grote banners gehangen die worden aangelicht met TL-verlichting

De glazen gevelpanelen zijn hoger dan de verdiepingshoogtes. Hier zijn, ter hoogte van de verdiepingsvloeren, horizontale accenten aangebracht met behulp van Acclaim Spectrum Flex RGBW LED-strips. Het resultaat geeft mooie egale pastelkleuren die vloeiend in elkaar kunnen overlopen.

 Uniek aan deze LED-strips zijn de RGBW LED-chips. De afstand tussen de chips is zo klein dat deze direct goed mengen zonder storende kleurverschillen. Door de IP65-variant te gebruiken zijn de strips ook bestand tegen water van de glazenwasser.

 Om de verlichting integraal in het shopdesign op te nemen zijn, door Ampco Flashlight, speciale profielen ontworpen. De bevestiging van de armaturen is hierdoor vrijwel onzichtbaar.

De bediening bestaat uit twee ART 6-Button stations en een centrale ART SSC lichtcomputer van Acclaim. Hiermee kan voor alle LED-verlichting verschillende, voorgeprogrammeerde kleuren worden ingesteld.