Zoek naar:

Amsterdam Light Festival trekt meer bezoekers


Amsterdam Light Festival trekt meer bezoekers

De vijfde editie van Amsterdam Light Festival is op zondag 22 januari succesvol afgesloten. Het lichtkunstspektakel trok ruim 900.000 bezoekers. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar. Het festival was met 38 kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars de grootste editie tot nu toe.

Frédérique ter Brugge, festivaldirecteur Amsterdam Light Festival, kijkt tevreden terug: "De afgelopen vijf jaar heeft het festival een vaste plek veroverd op ieders agenda. Het aantal herhaalbezoeken is hier een sterke indicatie van. Het festival is aantrekkelijk voor een breed publiek door het gevarieerde aanbod van interactieve, kleurrijke en imposante lichtwerken die een verrassende kijk op de stad bieden."

Call for Concepts 2017-2018

Ondertussen is de organisatie alweer bezig met de voorbereidingen van het volgende lichtfestival. De nieuw aangestelde curator Lennart Booij nodigt (inter)nationale designers, ingenieurs, kunstenaars, architecten, professionals en studenten uit om een lichtconcept in te dienen. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen het thema Existential met een vernieuwend en verrassend concept te komen. De ideeën kunnen tot en met 31 januari 2017 worden ingeleverd. Alle informatie is te vinden op de website.