Zoek naar:

AVROTROS kiest voor Saled LED verlichting


AVROTROS kiest voor Saled LED verlichting

Het pand van AVROTROS is sinds kort duurzaam verlicht met LED verlichting van Saled. De verlichting in alle kantoorruimtes is vervangen door LED. Hierdoor worden er enorme besparingen gerealiseerd.

Alle kantoorruimtes, vergaderzalen en redactieruimtes zijn nu voorzien van LED verlichting. In totaal zijn er 943 T5 LED tubes geplaatst in verschillende wattages. Daarnaast is de verlichting DALI dimbaar gemaakt. Huisinstallateur Horsttechniek werkte al vaker met LED lampen van Saled en was hier erg tevreden over. Daarom heeft de installateur ons deze keer weer geraadpleegd. Peter van der Horst, eigenaar van Horsttechniek vertelt: “Grote dank voor het verloop van de uitvoering van het project. Er is erg netjes gewerkt en de overlast voor het personeel is zeer beperkt gebleven.”

Enorme besparingen voor kantoorpand van AVROTROS

Door de oude verlichting te vervangen door LED gaat AVROTROS enorm veel besparen. Jaarlijks zullen ze ruim 81.000 kWh besparen op de energierekening. Hiermee is de LED verlichting al binnen 4 jaar terugverdiend. Ook de uitstoot van CO² en zwavel wordt gereduceerd met respectievelijk 46.000 kg en 35.000 gr. Hiermee draagt het bedrijf een steentje bij aan een beter milieu. Ook wordt er extra bespaard doordat de verlichting DALI dimbaar is gemaakt. Dit betekent dat de verlichting automatisch dimt wanneer er bijvoorbeeld ook veel zonlicht naar binnen schijnt en schakelt vervolgens automatisch aan wanneer het weer donker wordt. Hierdoor verbruiken de lampen tot wel 20 keer minder energie.

LED heeft een positief effect op de medewerkers

LED heeft naast de hoge besparingen nog meer voordelen. Het heeft namelijk ook een positief effect op de medewerkers. Conventionele verlichting heeft een flikkering, deze is niet met het blote oog te zien maar heeft wel degelijk negatief effect. Mensen raken daardoor sneller vermoeid.  LED van Saled wordt geleverd met een ‘’flicker free driver’’ en dit heeft een positief effect op de concentratie. Medewerkers gaan aan het eind van hun werkdag minder vermoeid weer naar huis.