Zoek naar:

Basisschool CNS de Triangel in Lunteren investeert in duurzame LED verlichting van Saled


Basisschool CNS de Triangel in Lunteren investeert in duurzame LED verlichting  van Saled

Lunteren, Oktober 2019. Basisschool CNS de triangel heeft sinds afgelopen lente nieuwe LED verlichting in het algehele schoolgebouw.

In totaal zijn er maar liefst 36 ruimtes, waaronder de klaslokalen, gangen en de lerarenkamer, voorzien van nieuwe verlichting. Basisschool de triangel is onderdeel van Onderwijs Inkoop Groep, de organisatie die onderwijsinstellingen en kinderopvangen helpt met het realiseren van besparingen.

Meer dan 19000 kWh energiebesparing per jaar

Bij de basisschool is alle TL verlichting vervangen door panel lights en LED tubes van LED leverancier Saled. Daarnaast zijn de downlighters, portiekarmaturen en vluchtwegarmaturen ook vervangen door LED varianten van de Spakenburgse onderneming. Door de overstap naar LED bespaart de school jaarlijks maar liefst 19162 kWh energie. Bovendien wordt de uitstoot van co2 en zwavel gereduceerd met maar liefst 10846 kg en 8144 gr respectievelijk. Naar schatting betaalt deze investering zich in minder dan 4.5 jaar uit.

Directrice Klazien van der Vlist van basisschool de Triangel is zeer te spreken over de nieuwe verlichting: “de apparatuur heeft een mooie uitstraling van het licht in de lokalen, echt een aanrader!”