Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

CityTec en Heijmans onderhouden openbare verlichting Fryslân


CityTec en Heijmans onderhouden openbare verlichting Fryslân

CityTec en Heijmans zijn begonnen met het onderhoud van openbare verlichting in Friesland. In opdracht van Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân onderhouden de twee bedrijven 90.000 lichtpunten/lichtmasten/armaturen in 12 gemeentes en de provincie Fryslân. Waar nodig wordt defecte verlichting vervangen door duurzame ledlampen en nieuwe lichtarmaturen/-masten worden geplaatst.


CityTec en Heijmans kregen het onderhoudscontract eind vorig jaar onder meer gegund vanwege hun duurzame plan van aanpak, waarbij ze ook werkzoekenden, in samenwerking met Pastiel,  uit de regio willen werven en opleiden tot onderhoudsmonteur. Deze samenwerking tussen twee landelijke partijen zorgt ervoor dat er altijd voldoende gekwalificeerde onderhoudsmonteurs zijn voor het onderhouden van de openbare verlichting en de werkgelegenheid in de regio blijvend wordt bevorderd. Door gebruik te maken van een slimme planning en modern en energiezuinig/elektrisch materieel in te zetten, zorgen CityTec en Heijmans  voor verlaging van CO2-uitstoot.

Lokale steunpunten

Voor het grote onderhoudscontract hebben beide partijen op verschillende plaatsen in de provincie, zoals in Heerenveen en Leeuwarden werkplekken/steunpunten ingericht om werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. Er zijn vaste aanspreekpunten om de coördinatie optimaal te laten verlopen.  Begin deze maand zijn de onderhoudswerkzaamheden begonnen in Heerenveen. Het omvangrijke onderhoudscontract heeft een looptijd van minimaal 4 jaar.

Over Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A.

Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A. (OVEF) is in januari 2018 voortgekomen uit Stichting Openbare Verlichting Fryslân (SOVF) en is opgericht door de gezamenlijke 12 Friesche gemeenten en de provincie. Doel van de coöperatie is om beheer en onderhoud van openbare verlichting op een slimme manier organiseren.