Zoek naar:

Duurzame school Diamant College in Groningen volledig voorzien van LED


Duurzame school Diamant College in Groningen volledig voorzien van LED

Tijdens de zomervakantie in Groningen werd er keihard gewerkt door ons team met monteurs. Het volledige schoolgebouw van het Diamant College werd voorzien van LED verlichting en is door deze overstap een duurzame school geworden. Deze werkzaamheden p

In vier dagen tijd werd de school voorzien van 1391 LED armaturen, waaronder onze Tubes, Downlighters en Panel Lights. In elk klaslokaal is het Helvar systeem toegepast; er werden Helvar routers geplaatst, die de basis vormen van het intelligente Dali lichtmanagementsysteem. Op de Helvar routers worden alle onderdelen van Dali aangesloten, zoals dimmers en sensoren. Dit betekent dat de nieuwe verlichting terug te dimmen is en alleen gaat branden wanneer er beweging wordt geconstateerd. Dit zorgt voor nog meer besparing.

Hans Buist, Adviseur Huisvesting & Facilitaire zaken van RENN4 vertelt:
‘’Van kostenbesparing word ik uiteraard altijd blij, maar verduurzaming en vooral ook de positieve invloed op het binnenklimaat en het welzijn van onze leerlingen en medewerkers is een enorme winst!’’

Duurzame school
Het Diamant College is door de overstap naar LED verlichting een duurzame school geworden. Zij bespaart namelijk wel 67% energie en 56771 kWh per jaar. Er wordt 32132 kg CO₂ en 24128 gr zwavel gereduceerd. Ook is er een compensatie van 1.607 bomen door deze duurzame keuze (1 boom = 20kg CO₂). Ten opzichte van traditionele verlichting gaat het Diamant College ruim €14.000,00 euro per jaar besparen. Dat kan bijvoorbeeld weer geïnvesteerd worden in andere elementen binnen verduurzaming.  

Het proces naar LED schoolverlichting
Is uw school ook geïnteresseerd om een duurzame school te worden? Begin bij LED verlichting. We weten: een overstap naar nieuwe verlichting maakt u niet zomaar. Daarom helpen we u bij elke fase van het proces. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Neem eens contact met ons op.