Zoek naar:

Edam-Volendam kiest voor grootschalige implementatie smart lighting Luminext


Edam-Volendam kiest voor grootschalige implementatie smart lighting Luminext

De gemeente Edam-Volendam vervangt ruim 1.200 armaturen door duurzame, dynamische LED-verlichting. Door op grote schaal smart lighting te implementeren, zet ze een grote stap in energiebesparing. Hierdoor worden de klimaatdoelen haalbaar.

Voordelen van grootschaligheid
Het grootschalig dimmen van de nieuwe openbare verlichting met de smart lighting systemen van Luminext, levert de gemeente een flinke daling in het energieverbruik. Daarnaast ervaren de inwoners veel minder lichthinder. De nieuwe slimme en duurzame LED-verlichting van Lightronics en Lightwell is onderhoudsvriendelijk en gaat door de dimtechnieken nog langer mee. Dat levert een flinke besparing in de operationele kosten. René Oskam van Dynniq: “Door de intensieve samenwerking met Luminext kunnen we Edam-Volendam een geïntegreerde intelligente oplossing bieden. Daarmee helpen we de gemeente duurzamer te worden en wordt hun verlichting beheersbaar.” 

Veilig over straat
Voor de verkeersveiligheid en omdat inwoners en toeristen zich veilig willen voelen in de gemeente, branden de straatlantaarns feller op drukke kruispunten, donkere achterpaden en andere plekken waar er behoefte is aan meer licht.

Meer informatie op www.luminext.eu