Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Eindelijk: elektrische auto laden zonder vervuiling straatbeeld


Eindelijk: elektrische auto laden zonder vervuiling straatbeeld

MIDDELBURG - Het Middelburgse DE NOOD BV en het Boxtelse Ecotap BV lanceren op 1 september een klassieke lantaarnpaal voorzien van geïntegreerde laadtechniek voor elektrische autos: De Klassieke Laadmast (KLM).

Dit als alternatief voor de "traditionele" laadpalen die doorgaans geplaatst worden en waar veel weerstand tegen is van bewoners die zo'n ding in de straat maar niets vinden.

"Wij merken in de markt dat er behoefte is aan een oplossing als deze Klassieke Laadmast", aldus Kees Boer, Regiomanager Zuid West Nederland bij Ecotap. "Elektrische auto's zijn een moderne ontwikkeling, dus zien de laadpalen er ook zo uit". Thomas Akveld, Commercieel Directeur van DE NOOD: "Veel gemeenten hebben het streven om de historische en klassieke sfeer te beschermen. Zo'n moderne laadpaal contrasteert dan enorm en daar bestond nog geen oplossing voor".

Van het type Haagse Mast, waar de Klassieke Laadmast op gebaseerd is, staan er al ruim 55.000 in een groot deel van de Nederlandse gemeentes. Op het moment dat er 10 moderne laadpalen bijgeplaatst worden in zo'n straat, wordt het straatbeeld enorm verstoord. Klachten en bezwaren van bewoners leiden er toe dat veel gemeentes worstelen met het plaatsen van al die laadpalen.

De Klassieke Laadmast lost dit probleem op omdat de laadtechniek geïntegreerd is in hetzelfde type lantaarnpaal als die er toch al staat. "Alleen de stekker en kaartlezer verraden dat het een laadmast betreft," legt Akveld uit.

De mast beschikt over maximaal 22kW aan laadvermogen en werkt met alle soorten laadpassen. Daarnaast is de laadmast voorzien van GPS waardoor de locatie van de mast zichtbaar is in systemen als die van TomTom. 

Kijk voor meer informatie op www.klassiekelaadmast.nl.