Zoek naar:

Energie Investerings Aftrek(EIA) van toepassing op LED TL PRO van Lumeco


Energie Investerings Aftrek(EIA) van toepassing op LED TL PRO van Lumeco

Een paar maanden geleden heeft de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een wijziging aangebracht in de subsidie op LED verlichting. De subsidie EIA (Energie Investeringsaftrek) geldt niet meer voor LED lampen maar uitsluitend voor LED modules (lees: nieuwe armaturen). Alle 'Retrofit' verlichtingsoplossingen worden niet meer gesubsidieerd. TL armaturen aanpassen naar LED, waarbij EIA van toepassing is, is nog wel mogelijk met LED TL PRO van Lumeco.

Retrofit LED producten
Retrofit staat voor het toepassen van LED verlichtingsbronnen in een armatuur die ontworpen is voor fluorescentielampen (waaronder TL). Retrofit producten worden gezien als een ‘quick-win’ omdat de LED lampen zonder verdere aanpassingen van de elektronica in het verlichtingsarmatuur kunnen worden geïnstalleerd. In een handomdraai kan een TL armatuur worden omgebouwd naar LED. Retrofit LED producten hebben een ‘interne driver‘. Deze interne driver is een elektronisch component die zorgt voor de aansturing van de LED’s. Het nadeel van een interne driver is dat het de levensduur van de LED’s aanzienlijk verkort.
LED TL PRO geen retrofit
LED TL PRO is,  net als retrofit producten, toe te passen in bestaande TL armaturen. De RVO heeft een uitzondering gemaakt voor LED TL PRO:
“Omdat bij het toepassen van de LED TL PRO de bestaande armatuur in feite volledig wordt gereviseerd en uit het testrapport van SGS Belgium blijkt de gereviseerde armatuur voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, kan deze als een nieuw bedrijfsmiddel worden beschouwd en daarmee voor EIA in aanmerking komen”. (RVO adviseur EIA)
Samenvattend wordt met LED TL PRO een volledig nieuw lichtsysteem gecreëerd in een bestaand armatuur. Hierdoor kunt u een besparing of lichtverbetering realiseren door over te stappen van TL naar LED voor een derde van de prijs van nieuwe armaturen. Daarnaast wordt het milieu minimaal belast, door hergebruik.