Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Energiebesparing van 12.550 kWh per jaar voor Jenaplanschool t Startnest


Energiebesparing van 12.550 kWh per jaar voor Jenaplanschool t Startnest

December 2019. Jenaplanschool 't Startnest in Uithoorn heeft sinds deze zomer nieuwe LED verlichting in het algehele schoolgebouw. Via Onderwijs Inkoop Groep maakte de school op een eenvoudige manier de overstap naar LED verlichting van Saled. De school bespaart hiermee flink op de energiekosten en het onderhoud van de verlichting.

In het schoolgebouw zijn alle 182 TL buizen vervangen door LED tubes. Daarnaast hebben 28 armaturen plaatsgemaakt voor nieuwe armaturen. Door de overstap naar LED verlichting van Saled wordt het jaarlijkse energieverbruik teruggebracht met 12.550 kWh. Ook de CO2-uitstoot gaat aanzienlijk terug: dit is maar liefst 7.140 kg per jaar. Dit zijn belangrijke cijfers. In het klimaatakkoord van de regering staat namelijk dat onder andere de uitstoot van CO2 met 50 procent teruggebracht moet worden. Door de overstap naar LED draagt ‘t Startnest hier aan bij. Daarnaast is de terugverdientijd van deze investering kort: de school heeft de investering eind 2022 al terugverdiend.

QLAAS
Duurzaamheid en besparen worden voor steeds meer scholen belangrijke onderwerpen. Afgelopen jaren zijn enorm veel scholen overgestapt op LED verlichting. Samen met Onderwijs Inkoop Groep heeft Saled Quality Light As A Service (QLAAS) ontwikkeld. Met QLAAS kunnen scholen kosteloos overstappen op alle LED verlichting van Saled. De complete nieuwe verlichting wordt namelijk betaald vanuit de besparingen op energie- en vervangingskosten. Gemiddeld genomen verbruikt LED namelijk 65% minder energie, waardoor er op een eenvoudige manier bespaard én betaald wordt. Het overige deel van de besparing gaat naar de school zelf. Zij kunnen dit gebruiken om te investeren in andere dingen zoals nieuwe schoolspullen, leraren en speeltoestellen voor op het plein.