Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

ENORME EFFICIENCY SPRONG IN WATERGEKOELDE LED GROW LIGHTS VAN OREON


ENORME EFFICIENCY SPRONG IN WATERGEKOELDE LED GROW LIGHTS VAN OREON

IJSSELSTEIN, 4 februari, 2019. Oreon, Nederlands innovatief ontwikkelaar en fabrikant van high-end LED grow lights, presenteert haar nieuwste armatuur op de Fruit Logistica-beurs in Berlijn, Duitsland. Dit nieuwste model produceert een lichtopbrengst tot 2080 μMol/s met een efficiëntie van 3,1 μMol/J. De Oreon Grow Light 3.0 is daarbij het meest efficiënte 'high-output' LED-armatuur verkrijgbaar in de markt.

Efficiënt in meerdere opzichten

De watergekoelde Oreon Grow Light 3.0 heeft een lichtopbrengst van 2080 μMol/s en een stroomverbruik van slechts 670W. Dit betekent 15% meer lichtopbrengst en een efficiency verbetering van 15% in vergelijking met de vorige versie van de lamp.

Dit LED-armatuur kan zelfs het best presenterende HPS-armatuur vervangen, terwijl deze bijna 10% meer licht produceert en 40% energie bespaart. In vergelijking met andere LED-armaturen is de Oreon Grow Light 3.0 extreem krachtig, wat resulteert in minder armaturen in de kas. Dit betekent niet alleen een besparing op installatiekosten, maar wellicht nog belangrijker: er wordt minder zonlicht geblokkeerd in de kas.

 

Voordelen waterkoeling

De LED-armaturen van Oreon werken op een actief waterkoelingssysteem wat een aantal voordelen met zich mee brengt. Er is bijvoorbeeld geen sprake van stralingswarmte afkomstig van de lampen, wat resulteert in een stabieler klimaat en waardoor het tevens makkelijker wordt om de temperatuur en CO2-waarden in de kas te handhaven. Een extra economisch voordeel hierbij is de mogelijkheid om de teruggewonnen energie te hergebruiken. Bovendien zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de driver en led’s ten goede komt.

 

Dit nieuwste model behoudt alle kwaliteiten en kenmerken die de Oreon Grow Lights zo populair maken, van het robuuste ontwerp, de glazen LED-cover en IP67 certificering, tot de lage bedrijfstemperatuur en het onderhoudsgemak.

 

Het nieuwe 3.0-model is geschikt voor de voltages van 200V tot 480V, waardoor de lamp geschikt is voor alle soorten elektrische installaties. De Oreon Grow Light 3.0 is verkrijgbaar in verschillende lichtspectra en kan geleverd worden met een brede of smalle afstralingshoek: hierdoor kan voor elk type gewas de meest optimale lichtuniformiteit worden behaald.

Oreon neemt deel aan de Fruit Logistica-beurs van 6 t/m 8 februari 2019 in hal 3.2, stand C-26.