Zoek naar:

Ex-Barco-topman blijkt koper van Innolumis


Ex-Barco-topman blijkt koper van Innolumis

De onbekende industriële partij die Innolumis Public Lighting heeft overgenomen van het worstelende Option blijkt voormalig Barco-topman Eric Van Zele. Diens holding is eind december eigenaar geworden van de Amersfoortse specialist in slimme straatverlichting, zo heeft De Tijd ontdekt. Van Zele heeft dit desgevraagd ook bevestigd aan de zakenkrant. De overnameprijs blijft in nevelen gehuld.

Met Innolumis wil Eric van Zeele inspelen op de ontluikende iot-markt. Tegenover De Tijd verklaart hij veel potentieel te zien in het slimmer maken van domme lantaarnpalen. ‘Je kunt straatlampen gebruiken om het verkeer en de weersomstandigheden te meten, of je kunt er een beveiligingscamera in steken. Het einddoel is een geïntegreerde oplossing voor gemeenten en instellingen.’

Van Zele sluit niet uit dat hij daarvoor een beroep zal doen op Option en diens m2m-technologie Cloudgate, maar in eerste instantie wil hij focussen op Innolumis’ kernactiviteit, het vervangen van traditionele straatverlichting door ledlampen. Op korte termijn wil hij die business laten groeien in de Benelux. Daarbij neemt hij niet zelf de leiding; de huidige ceo Gert Grolleman houdt de touwtjes in handen.

Van Zele wil Innolumis doorverkopen aan zijn investeringsvehikel Crescent.