Zoek naar:

Fagerhult Group neemt Seneco A/S over om het connectiviteitsaanbod te versterken


Fagerhult Group neemt Seneco A/S over om het connectiviteitsaanbod te versterken

Houten, 8 april 2021 - Om haar connectiviteitsaanbod voor buitenomgevingen te versterken, heeft de Fagerhult Group de resterende 80% aandelen in Seneco A/S verworven.

Seneco is een Deens verlichtingsconnectiviteitsbedrijf opgericht in 2010. Het systeem bestaat uit een volledig draadloos productassortiment voor buitenarmaturen. Aangesloten op het systeem is ook een online portal voor monitoring op afstand en integratie met andere installaties. Naast het creëren van veiligere buitenomgevingen, leidt het systeem tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere onderhoudskosten. De meeste installaties van Seneco zijn tegenwoordig te vinden in Denemarken en aangrenzende Europese markten.

‘In 2017 hebben we 20% van Seneco verworven en sindsdien hebben we een goede integratie van de technologie in onze merken gezien. Als toonaangevende Europese leverancier van buitenverlichting helpt deze overname om ons aanbod verder te versterken en ons competentieniveau te verhogen, wat een belangrijk strategisch initiatief voor ons is. De oplossing van Seneco past goed bij onze ambitie om open oplossingen te bieden die gemakkelijk te gebruiken zijn voor onze klanten en partners. Ik ben erg blij om het Seneco-team te verwelkomen bij Fagerhult Group’, zegt Bodil Sonesson, CEO van Fagerhult Group.

Het proces is op 8 april 2021 afgerond.

Voor meer informatie over deze overname verwijzen wij naar het internationale persbericht van de Fagerhult Group van 8 arpil 2021