Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Fagerhult tekent een overeenkomst om Veko Lightsystems International B.V. over te nemen


Fagerhult tekent een overeenkomst om Veko Lightsystems International B.V. over te nemen

Om de positie van de Fagerhult Group op de professionele verlichtingsmarkt strategisch te versterken heeft Fagerhult een overeenkomst ondertekend om 100% van de aandelen van Veko Lightsystems International BV (Veko) over te nemen.

Hierbij consolideert het Zweedse verlichtingsmerk haar positie door een breed assortiment met complementaire producten aan te bieden. De overname zal naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel reeds in 2018 en in de toekomst.

Veko Lightsystems International BV ontwikkelt, produceert en monteert aluminium (LED) lijnverlichting, voornamelijk voor het industriële segment. Typische toepassingsgebieden zijn onder meer magazijnen en distributiecentra waar we een duidelijke groei zien, als gevolg van de groei van e-commerce, plus datacenters, workshops en sportfaciliteiten. Het bedrijf heeft met succes een sterke verkooppositie opgebouwd in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

"Met de toevoeging van Veko aan de Fagerhult Group, geloven we dat we de exportgroeistrategie van Veko kunnen versnellen door gebruik te maken van het distributienetwerk van de Fagerhult Group, door nieuwe toepassingsgebieden aan te pakken, zoals bijvoorbeeld retail en educatie en door het aangaan van inkoopsynergieën", aldus Johan Hjertonsson, CEO Fagerhult Group.

"Het feit dat Fagerhult de identiteit en cultuur van Veko wil behouden — er verandert dus in principe niets voor onze werknemers en klanten — was één van de belangrijkste redenen voor ons om deze beslissing te nemen. We denken dat Fagerhult onze positie verder zal versterken en ons zal helpen ons doel te bereiken om marktleider te worden in de warehouse markt in Europa", zegt Menno Veldboer, entrepreneur en eigenaar Veko.

Klik hier voor het volledige persbericht.