Zoek naar:

Fagerhult voltooit de overname van iGuzzini


Fagerhult voltooit de overname van iGuzzini

Fagerhult heeft de overname van iGuzzini illuminazione S.p.A., na goedkeuring van de Duitse en Russische mededingingsautoriteiten, gisteren afgerond.

Met de toetreding van iGuzzini tot de Fagerhult Group, verkrijgt het Zweedse verlichtingsmerk een nog stevigere positie in Europa en een sterk platform om wereldwijd de omzet te laten groeien.

IGuzzini, gevestigd in Recanati (Italië), is een zeer bekend en wereldwijd gerespecteerd professioneel verlichtingsbedrijf met een hoge merkbekendheid, met name bij voorschrijvers en lichtontwerpers. Opgericht in 1959, ontwerpt, produceert en verkoopt het bedrijf professionele verlichtingsoplossingen voor binnen- en buiten omgevingen. Ongeveer 80% van de netto-omzet van iGuzzini ligt buiten Italië, met sterke verkopen op de grootste Europese markten en een groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika.

iGuzzini zal de positie van de Fagerhult Group op de high-end specificatiemarkt sterk verbreden, op belangrijke gebieden zoals outdoor, hospitality en retail. Ook zal het de geografische aanwezigheid van de groep vergroten in o.a. Italië, Zwitserland, Spanje en Noord-Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij naar het persbericht van de Fagerhult Group.