Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Fincade kiest voor duurzame led-verlichting van Saled


Fincade kiest voor duurzame led-verlichting van Saled

BUNNIK, 1 FEBRUARI 2018. Medio januari is alle conventionele verlichting bij Fincade B.V. vervangen door duurzame led-verlichting. De finance detacheerder vestigde zich onlangs in Bunnik en besloot direct het bedrijfspand duurzaam en energiezuiniger

Er werden 256 conventionele lichtbronnen vervangen, waardoor de CO2-uitstoot gereduceerd zal worden. Ook zal er worden bespaard op energiekosten, deze zijn onlosmakelijk verbonden met de uitstoot van CO2.

Duurzaam en energiezuinig
Er werden voornamelijk led-tubes en downlighters geïnstalleerd. Alles bijeengenomen zal er een energiebesparing worden behaald van 22.587 KWh per jaar. De CO2-uitstoot zal uiteindelijk jaarlijks worden gereduceerd met 12.784 kg.

Retrofit
Vaak wordt tijdens het vervangen van conventionele lichtbronnen geconstateerd dat de bestaande armaturen nog van een uitstekende kwaliteit zijn, waardoor het vervangen van de armaturen niet nodig is. Het conventionele armatuur kan met een kleine aanpassing geschikt worden gemaakt voor nieuwe led-verlichting. Deze methode wordt retrofit genoemd. Ook tijdens het vervangingsproces bij Fincade is gebruik gemaakt van deze methode.

Certificaat duurzaam verlicht
Fincade geeft aan zeer tevreden te zijn met het behaalde resultaat. ‘De monteurs van Saled gingen geruisloos en in goed overleg snel te werk. Hierdoor heeft niemand overlast ondervonden en kon iedereen zijn werkzaamheden blijven doen’, aldus Marco de Ruiter, directeur van Fincade. Het bedrijf aan de Regulierenring ontvangt bovendien het zogenaamde ‘Certificaat duurzaam verlicht’. Met dit certificaat is 24 uur per dag online te volgen hoeveel energie er is bespaard en wat de CO2-reductie is.

Partner in Finance
Fincade geeft hbo- of wo-afgestudeerden de kans om zichzelf te ontplooien tot finance professional. Opdrachtgevers met diverse finance uitdagingen plukken hier optimaal de vruchten van, hierdoor is Fincade dé partner in finance.