Zoek naar:

Future Lighting 2023 belooft een succesvolle tweede editie


Future Lighting 2023 belooft een succesvolle tweede editie

Over een kleine maand trappen wij het lichtseizoen af met hét evenement voor kennis en innovatie in de verlichtingsindustrie: Future Lighting! Een imposante tweede editie met een verdubbeling van het aantal deelnemers, een contentprogramma om u tegen te zeggen en de meest toonaangevende noviteiten. Dit is hét moment om je te oriënteren op nieuwe lichttechnologieën en -oplossingen!

In twee dagen, op 22 & 23 november 2023 worden architecten, gebouweigenaren, installateurs en overige lichtprofessionals bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen. Het event, dat een hoogwaardig contentprogramma kent en een expo met 60 toonaangevende marktpartijen, wordt georganiseerd in Next Level van Evenementenhal Gorinchem.

Irma de Hoon, Business Unit Director van Easyfairs legt uit waarom deze branche een eigen event verdient: “Met de organisatie van Future Lighting gaan we de diepte in. Verlichting is geen bijzaak, maar draagt in belangrijke mate bij aan verduurzaming en productiviteit, mits deze goed wordt toegepast. Daar is specifieke kennis en doorontwikkeling van producten voor nodig. Doordat we alle belangrijke spelers uit de markt jaarlijks twee dagen in Gorinchem samenbrengen, vindt acceleratie van die doorontwikkeling plaats. Architecten en lichtprofessionals die mee willen denken, input leveren, openstaan voor nieuwe invalshoeken en zich laten inspireren, zijn van de partij.”

Sinds de introductie in november 2022 heeft het event zelf ook aanzienlijke vooruitgang geboekt. Irma licht toe: "Het contentprogramma, georganiseerd door NSVV, Groen Licht Vlaanderen en IBE-BIV, werd vorig jaar zeer positief ontvangen door de doelgroep van het evenement. Dit jaar is opnieuw een spectaculair programma samengesteld, met onder andere inspirerende sprekers zoals Elena Scaroni van Lighting Europe en Leon van Warmerdam van Lichtpunt."

Op expogebied heeft het evenement ook een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een verdubbeling van het aantal deelnemers. Bovendien heeft de toevoeging van gerenommeerde namen zoals Trilux en Etap gezorgd voor een kwaliteitsimpuls. Daarnaast zijn belangrijke brancheorganisaties NLA en Techniek Nederland ook vertegenwoordigd op het evenement, waardoor de volledige lichtketen aanwezig is. "Dit is van onschatbare waarde en zeker essentieel voor de acceleratie van de sector. Nu de gehele lichtkoepel is vertegenwoordigd op Future Lighting, worden alle facetten in de keten belicht. Kwaliteit in de keten is een belangrijke focus voor de lichtkoepel en daar wordt met een mooi afzonderlijk initiatief tijdens het event nog extra aandacht aan besteed. Ik kan daar op dit moment nog niets over zeggen, maar dat we ook dit jaar met Future Lighting impact gaan maken, is zeker een belofte.”

Meer informatie over het event en de mogelijkheid voor registratie als bezoeker is te vinden op www.future-lighting.nl.

G-PM8QG98C1Q