Zoek naar:

Gemeente Landerd blijft verduurzamen door LED verlichting te plaatsen


Gemeente Landerd blijft verduurzamen door LED verlichting te plaatsen

Gemeente Landerd heeft nieuwe stappen gezet in het verduurzamen van de gemeente. Om een duurzame gemeente te realiseren wordt ieder jaar gekeken naar de mogelijkheden op dit gebied. Recent werd er daarom voor gekozen LED verlichting.

De nieuwe verlichting werd geleverd door LED leverancier Saled. Eerder werd al gekozen voor nieuwe LED verlichting van dezelfde leverancier. Toen ging het om 700 retrofit lampen. Dit keer koos de gemeente voor INDO LED Geartray verlichting.

Gemeente Landerd bespaart nog meer dankzij het dimregime
De verlichting heeft een dimregime, wat inhoudt dat de verlichting om 22:00 uur gedimd wordt naar 70%, om 00:00 uur naar 50% en om 06:00 uur weer automatisch teruggaat naar 100%. Dit zorgt voor een energiebesparing van 50% voor de gemeente. Daarnaast bespaart de gemeente dankzij de nieuwe verlichting flink op het energieverbruik en de uitstoot van zwavel en CO2.

De voordelen van de nieuwe ‘Direct Drive’ technologie
De verlichting maakt gebruik van de ‘Direct Drive’ technologie. Dit betekent dat de verlichting geen driver meer nodig heeft. De driver wordt altijd erg warm: ongeveer 30° - 40° warmer dan de buitentemperatuur. Hierdoor slijt de driver sneller. Doordat de INDO verlichting geen driver bevat, heeft het een veel langere levensduur. Dit kan oplopen tot wel 250.000 branduren. Omdat de gevoelige componenten zijn verwijderd is de verlichting ook vrijwel geheel onderhoudsvrij. Hierdoor hoeft de gemeente in de toekomst weinig te vervangen.