Zoek naar:

Gemeente Wierden verduurzaamt de openbare ruimte met LED straatverlichting


Gemeente Wierden verduurzaamt de openbare ruimte met LED straatverlichting

Gemeente Wierden heeft nu de grootste energieverbruikers laten vervangen door LED verlichting. Hierdoor zal de Overijsselse gemeente de komende jaren veel geld besparen op de energierekening.

Via een openbare aanbesteding heeft gemeente Wierden voor de LED plaatoplossingen van LED leverancier Saled gekozen. Door middel van verschillende lichtberekeningen en een testopstelling door installateur Ko Hartog kwamen de INDO oplossingen als beste naar voren. Dit kwam door de lange levensduur, 10 jaar garantie en geen onderhoud door het ontbreken van de driver. Er zijn ruim 180 plaatoplossingen geplaatst in de gemeente. De gemeente koos ook voor een dimregime om nog meer te kunnen besparen. Dit regime dimt de verlichting op rustigere tijden.

 

LED verlichting voor de openbare ruimte

Wanneer de armaturen nog in een goede staat verkeren, is het niet nodig om deze te vervangen. Er is dan een mogelijkheid om alleen de verlichting te vervangen door LED. Dit wordt ook wel retrofit genoemd. Hiermee gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. De plaatoplossingen van INDO zijn er in verschillende soorten en maten. Op deze manier is er bijna altijd een match met het huidige armatuur. De plaatoplossingen zijn snel en gemakkelijk te installeren in het armatuur. Daarnaast zijn de INDO plaatoplossingen bijna geheel onderhoudsvrij door de unieke Direct Drive Technologie. Hierbij ontbreekt een slijtgevoelig onderdeel: de driver. Op deze manier bespaart de gemeente fors op het onderhoud van de verlichting. Ook realiseert de gemeente met de nieuwe verlichting een enorme energiebesparing, die kan oplopen tot wel 77%.