Zoek naar:

Heijmans vervangt 3000 armaturen in Gilze en Rijen


Heijmans vervangt 3000 armaturen in Gilze en Rijen

Ruim 3000 armaturen in de gemeente Gilze en Rijen worden vervangen door led-verlichting. Heijmans is gestart met de omvangrijke vervangingsoperatie in de Noord-Brabantse gemeente. Het gaat om ruim 70 procent van alle gemeentelijke lichtmasten; inclusief die van 40 jaar of ouder.

De nieuwe verlichting is voorzien van slimme techniek en software voor het op afstand beheren en bedienen ervan. Op die manier krijgt de gemeente automatisch storingsmeldingen en kan ze ervoor zorgen dat het licht snel weer brandt. Ook geeft het de gemeente de mogelijkheid om openbare verlichting op afstand te dimmen en af te stemmen op het moment. In totaal vervangt Heijmans ruim 4300 lichtmasten en armaturen in Gilze en Rijen en de buurgemeentes Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Voor het project maakt Heijmans gebruik van de producten en diensten van Luminext en Schréder.

 

Wethouder Ariane Zwarts: “Het is een goede keus om te investeren in duurzame LED-verlichting. Dit scheelt niet alleen enorm in de kosten, maar bespaart ook veel energie. Door ‘Samen Bewust’ aan de slag te gaan, kunnen we nog veel meer duurzame doelen bereiken!”

 

Naar verwachting is het project in november afgerond. Gedurende de werkzaamheden wordt verlichting bij drukke doorgaande wegen buiten de spits vervangen. Eerder dit jaar verving Heijmans ook al openbare verlichting in onder anderen de gemeentes Someren, Oss en Haaren, evenals bij knooppunt Kleinpolderplein in Rotterdam.