Zoek naar:

Herdenkingsmonument Watersnoodramp Marken verlicht met DecaLED Pro Flex


Herdenkingsmonument Watersnoodramp Marken verlicht met DecaLED Pro Flex

Op Marken wordt in januari 2016 de Watersnoodramp van 1916 herdacht. Er wordt een herdenkingsmonument geopend dat is vervaardigd door beeldend kunstenaar Linda Verkaaik. Het monument is een eerbetoon aan alle slachtoffers -en hun nazaten- van de Watersnoodramp van 1916. Zowel de iecommissie als de Marker bevolking kozen voor haar ontwerp van The Wave.

In het kunstwerk zijn perspex platen verwerkt, welke vanaf de zijkant van de panelen met behulp van DecaLED Pro Flex IP65 4000K, met 60 leds per meter, worden aangelicht. Dit zorgt ervoor dat het kunstwerk ook in de avonduren en de nacht een bijzondere uitstraling kent. De perspex platen zijn bedrukt met gekleurde patronen van Marker rouwkleding.

Linda Verkaaik zoekt altijd naar factoren die verbinden. Zo maakt ze plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ze combineert in haar werk verschillende materialen: brons, verzinkt staal en gekleurd plexiglas. Het gebruik van plexiglas geeft haar kunstwerken op verschillende momenten van de dag een ander beeld. Op 14 januari 2016, 100 jaar na de ramp, is Verkaaiks herdenkingsmonument 'The Wave' in de haven van Marken onthuld.

In het verleden kunstenaar Linda Verkaaik al eerder samen met Lagotronics in het project "Entree van de Wijk" in Steenwijk-West.

Fotografie: Linda Verkaaik