Zoek naar:

IJTC Groenvliet kiest voor EVA LED verlichting


IJTC Groenvliet kiest voor EVA LED verlichting

Drie indoor tennisbanen zijn begin juli voorzien van EVA LED lijnverlichting

Sporters zijn zeer kritisch ten aanzien van de lichtkwaliteit. Terecht, want bij met name balsporten is sportverlichting ontzettend bepalend voor de waarneming tijdens het spel. De indoor sportverlichting van IJTC Groenvliet zorgde voor onvoldoende lichtopbrengst. Datronics, partner voor duurzame LED sportverlichting, heeft eerder de acht buiten tennisbanen al voorzien van LED verlichting. Begin juli werden de drie indoor tennisbanen van IJTC Groenvliet voorzien van EVA LED lijnverlichting.

 

Sportverlichting

De keuze voor EVA LED verlichting was al gauw gemaakt. De balvaste en slagvaste lijnverlichting van EVA Optic is immers voorzien van een polycarbonaat afscherming. Tevens zorgt de combinatie van een hoge kleurechtheid (CRI) van de LEDs, lage verblindingsfactor (UGR <19) en de zeer lage flicker index (flikkeringsvrije verlichting) voor een perfecte lichtbeleving, wat juist bij sporttoepassingen onontbeerlijk is. Reguliere armaturen zijn hier niet op ingesteld, de sportverlichtingsarmaturen van EVA Optic wel.

 

Energiebesparing

Naast de zichtbare voordelen en meer dan 60 procent energiebesparing, is er ook aan het gebruikersgemak van de bezoekers van de tennishal gedacht. Daar waar men voorheen gewend was de verlichting handmatig te bedienen, springt de nieuwe LED verlichting na beweging voor de bewegingsmelders automatisch aan.

 

Lichtadvies

Bent u geïnspireerd of op zoek naar geschikte LED sportverlichting voor uw accommodatie? Onze lichtadviseurs voorzien u graag van een uitgebreid lichtadvies!