Zoek naar:

Illuxtron International uit Ritthem genomineerd voor twee Nederlandse innovatiecompetities


Illuxtron International uit Ritthem genomineerd voor twee Nederlandse innovatiecompetities

Illuxtron International, gevestigd in Ritthem in Zeeland, is een innovatieve producent van ledverlichting voor de professionele markt. Trots kunnen zij melden dit jaar twee keer genomineerd te zijn voor een innovatieprijs, beide keren voor hetzelfde

De innovatie
De innovatie van Illuxtron International is geïntegreerd in het Aviora led paneel. Dit led paneel maakt gebruik van micro facet reflectoren. Deze reflectoren zorgen ervoor dat er weinig strooilicht aanwezig is. Deze techniek wordt ook wel ‘dark light’ genoemd. Dark light-technologie maakt licht alleen zichtbaar voor wie zich binnen de lichtbundel van het paneel bevindt. Personen die zich buiten deze bundel bevinden ondervinden geen last van verblinding of schittering. Bijkomend voordeel van het ontbreken van dit strooilicht is dat er 16% minder energie nodig is dan bij een vergelijkbaar led paneel. Dit maakt deze innovatie niet alleen optisch aantrekkelijker, maar ook duurzamer en energievriendelijker.

 

MKB Innovatie Top 100
Afgelopen juni werd bekend dat Illuxtron International, uit een ie van meer dan 300 aanmeldingen, een plek had veroverd in de MKB Innovatie Top 100 2017. Deze top 100 is een lijst van de allermooiste innovaties van Nederland. De afgelopen jaren is de MKB Innovatie Top 100 uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste innovatieprijzen binnen het MKB. De MKB Innovatie Top 100 biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. De definitieve notering binnen deze top 100 zal op 21 september bekendgemaakt worden In het NBC Congrescentrum te Nieuwegein.

Zeeuwse Emergo Innovatieprijs
Daarnaast is 12 september bekend gemaakt dat Illuxtron International één van de vijf genomineerden voor de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017 is.
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met DOK41, HZ University of Applied Sciences en Kamer van Koophandel. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De Zeeuwse Emergo Innovatieprijs bestaat uit twee delen, een jury- en een publieksprijs. Het eerste en belangrijkste onderdeel is het oordeel van een vakjury.
Deze staat onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De jury gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Naast dit bedrijfsbezoek doen HZ-studenten onderzoek naar de innovatie en informeren de jury middels een rapport. Dit zorgt ervoor dat de jury tot een eindoordeel kan komen. 

Stem op Illuxtron
Het tweede deel van de Emergo Innovatieprijs bestaat uit een publieksprijs. Deze prijs laat het publiek bepalen welke onderneming de beste innovatie in handen heeft. Vindt u dat Illuxtron de beste innovatie heeft? Breng dan uw stem uit! Stemmen kan tot en met dinsdag 7 november via link: https://emergo-innovatieprijs.nl/nl/stemmen

 

De bekendmaking van de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs zal plaatsvinden op woensdag 8 november tijdens de Contacta in de Zeelandhallen.

Illuxtron International

Illuxtron International is dé partner voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van innovatieve LED verlichtingsoplossingen. Wat destijds startte als een kleine familieonderneming is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, met een team van meer dan 30 mensen, dat actief is in meer dan 40 landen. De principes die aan de basis stonden gelden nog steeds; hoogwaardige kwaliteit, energiezuinige armaturen en innovatieve technologie.
Vanuit ons kantoor in Vlissingen worden producten ontwikkeld door ons eigen R&D team.
Illuxtron ontwikkelt voortdurend haar huidige collectie, en ontwikkelt regelmatig baanbrekende nieuwe innovaties.