Zoek naar:

Illuxtron, Zeeuwse fabrikant van LED verlichtingsoplossingen, introduceert revolutionaire Hoogvolt flikkervrije dimtechnologie


Illuxtron, Zeeuwse fabrikant van LED verlichtingsoplossingen, introduceert revolutionaire Hoogvolt flikkervrije dimtechnologie

Fabrikant van LED verlichtingsoplossingen Illuxtron International introduceert een revolutionaire Hoogvolt flikkervrije dimtechnologie (HV-FD). Illuxtron is daarmee de eerste in de verlichtingsbranche, waarbij LED armaturen flikkervrij gedimd kunnen worden tot 0,1% met een gewone standaard wanddimmer.

Gemakkelijke installatie
In 2011 introduceerde Illuxtron als eerste de Hoogvolt technologie. Waar de meeste fabrikanten werken met externe drivers kunnen de Illuxtron verlichtingstoestellen direct op de netspanning aangesloten worden. Bij Hoogvolt is de driver namelijk geïntegreerd in het armatuur, waardoor deze uitermate gemakkelijk te installeren zijn.

Vloeiend dimmen tot 0,1%
De voorgaande Hoog Volt technologie was daarbij wel gevoelig voor vervuiling van het stroomnet, waardoor in sommige gevallen flikkering kon ontstaan. Dat is bij de nieuwe technologie uitgesloten. Naast dat de armaturen niet meer gevoelig zijn voor deze signalen, kunnen de armaturen vloeiend gedimd worden tot 0,1%. Armaturen met een externe driver (Laag Volt), dimmen vaak maar tot 10%.

Een bijkomend voordeel is dat deze technologie d.m.v. een draadloze dimmer direct gekoppeld kunnen worden aan een gebouwenbeheersysteem waardoor dure Dali voedingen en bekabeling tot het verleden behoren.