Zoek naar:

LED-VERLICHTING IS BIG BUSINESS

Wereldwijd kent led-verlichting een marktpenetratie van 30% in 2015. In Nederland wordt sinds het begin van 2015 maar liefst 55% méér led-verlichting verkocht dan spaarlampen; dit zijn 11 miljoen(!) stuks. Tevens groeit de led-verlichtingsmarkt in Nederland jaarlijks met 25%*. Ruim 125 van de koplopers in deze groeiende markt presenteren hun primeurs en innovaties tijdens de exclusieve internationale verlichtingsvakbeurs LED Expo Benelux, op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lantaarnpalen die de muziek afspelen van je mobiele telefoon, winkelverlichting die klantenwensen kan uitlezen van smartphones en gewenste producten kan aanlichten, verlichting die de gezondheid verbetert en verlichting die de veiligheid en arbeidsproductiviteit verhoogt. Een kleine greep uit de honderden innovaties die te bewonderen zijn tijdens de vakbeurs LED Expo Benelux.

“Led-verlichting is dé lichtbron van de toekomst. Led-verlichting is elektronica (net als je mobiele telefoon) en kent daarmee oneindige nog onontdekte toepassingen. De ontwikkelingen gaan op dit moment razendsnel”, aldus Henriëtte Vrisekoop, directeur van LED Expo Benelux. “Een consument koopt al een led-lamp voor onder de tien euro, maar zelfs wanneer deze nog vijftig euro zou kosten is het nog steeds voordeliger dan een traditionele gloeilamp. Dat heeft niet alleen te maken met de veel lagere energiekosten, maar vooral met de veel langere levensduur. Voor ondernemers geldt vaak een terugverdientijd van minder dan twee jaar”, aldus Vrisekoop.

Wereldprimeur!
De Nederlandse verlichting- en designmarkt zijn internationaal toonaangevend en komen samen tijdens LED Expo. Zo wordt voor het eerst tijdens een internationale verlichtingsvakbeurs een openbare verlichtings-tentoonstelling (van ruim 200m2!) gepresenteerd Deze unieke tentoonstelling, met de titel Ademend Licht, is ontworpen door LXLBSNX: contextual lighting, een samenwerkingsverband tussen Nederlands' bekendste lichtadviseur Ellen de Vries (LuxLab) en Geurt Grosfeld (Sonax).

Naast deze exclusieve OVL tentoonstelling, vindt de LED Expo bezoeker in het entreegebied de intrigerende expositie AREA 51; waar acht Nederlandse én buitenlandse bedrijven de lichtarmaturen presenteren van verschillende internationale designers uit hun portfolio. AREA 51 wordt georganiseerd in samenwerking met de Lighting Design Academy.

LED: the future of light.
De LED Expo Benelux is een vakbeurs, exclusief voor ondernemers en ambtenaren. Deze vakbeurs 2.0, een innovatieve hybride van tentoonstelling en kennis-, sales-, en netwerkplatform, ontwikkelt zich net zo snel als de verlichtingsmarkt. Met circa 125 gespecialiseerde LED bedrijven biedt LED Expo Benelux een compleet beeld van het actuele aanbod en met meer dan 30 workshops en seminars krijgen bezoekers waardevolle en direct toepasbare informatie. Zakelijke bezoekers vinden meer informatie op www.ledexpo.nl.