Zoek naar:

Leger des Heils kiest voor duurzame ledverlichting

Op 23 november jl. werd bij het Leger des Heils Leeuwarden alle conventionele verlichting vervangen door duurzame ledverlichting. Er zal een flinke besparing op de energiekosten merkbaar worden. Daarnaast zal de CO2-uitstoot van het pand.............

Leeuwarden, 14 december 2017 –

Op 23 november jl. werd bij het Leger des Heils Leeuwarden alle conventionele verlichting vervangen door duurzame ledverlichting. Er zal een flinke besparing op de energiekosten merkbaar worden. Daarnaast zal de CO2-uitstoot van het pand aan de Floris Versterstraat worden gereduceerd.

Eerder besloten andere vestigingen van het Leger des Heils al om over te schakelen op ledverlichting. De conventionele verlichting bestond voornamelijk uit tl-buizen, downlighters en halogeenspots. Deze werden respectievelijk vervangen door SALED led-tubes, led-downlighters en led-inbouwspots.

Energiebesparing
De nieuwe verlichting zal zorgen voor een energiebesparing van 8211 kWh per jaar. Een berekening wijst uit dat de terugverdientijd drie jaar en vier maanden bedraagt. Naast de energierekening zal ook de CO2-uitstoot worden gereduceerd en wel met 4647 kg per jaar.

Leger des Heils Jeugdbescherming & Jeugdreclassering
Het Leger des Heils Leeuwarden biedt hulp aan jongeren van 12 tot 18 jaar, die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het doel is het voorkomen van een criminele loopbaan. Daarnaast voeren zij wettelijke maatregelen uit. Vanaf 2015 is de gemeente zelf verantwoordelijk voor de Jeugdbescherming.