Zoek naar:

Leuvense technologiebedrijf Option neemt de led-verlichtingspecialisten Lemnis en Innolumis over


Leuvense technologiebedrijf Option neemt de led-verlichtingspecialisten Lemnis en Innolumis over

Het Leuvense technologiebedrijf Option neemt de led-verlichtingspecialisten Lemnis en Innolumis over. Het wil 'slimme straatverlichting' aanbieden die niet alleen zuinig is in energieverbruik, maar ook inspeelt op de vraag naar veiligheid en andere 'smart city'-toepassingen.

De twee Nederlandse bedrijfjes waren in handen van het failliete technologieconcern Imtech en een Nederlandse ondernemer. Ze zijn gericht op het verduurzamen van bestaande openbare straatverlichting via de alternatieve Led-technologie. Maar Jan Callewaert, aandeelhouder en voorzitter van Option, ziet de straatverlichting ook als een middel om in te spelen op de trend van ‘smart cities’.
 

Innolumis in Amersfoort en zusterbedrijf Lemnis Public Lighting maken intelligente verlichting voor de openbare ruimte. Beide bedrijven gaan samen verder onder een dak in Amersfoort. De twee bedrijven zullen samengevoegd worden onder de naam Innolumis Public Lighting, zo meldde Option donderdag voorbeurs.De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt.
Het Vlaamse Option, genoteerd aan de beurs in Brussel, is actief in communicatietechnologie tussen machines en apparatuur, het zogenoemde internet of things. De producten van de in België beursgenoteerde onderneming vindt zijn weg naar slimme energiemeters, wifi in bussen en taxi’s, irrigatiesystemen en de monitoring van koelruimtes, bakkerijen en magazijnen. Met Innolumis en lemnis Public Lighting gaat option nu intelligente led-straatverlichting verkopen.